Eko

Biecher Riesling Organic Réserve

Art.nr 12284
Vitt vin
Frankrike, Alsace

I Alsace anses fyra druvsorter vara ädla då viner gjorde på dessa får ett utomordentligt uttryck av terroiren. Ädla druvsorten Riesling är av dessa fyra Alsaces stora vin. Jean Biecher… Läs mer

115 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,56 g/100ml
  • Druvor 100% Riesling
  • Årgång 2023
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike, Alsace

Utmärkelser

Om vinet

I Alsace anses fyra druvsorter vara ädla då viner gjorde på dessa får ett utomordentligt uttryck av terroiren. Ädla druvsorten Riesling är av dessa fyra Alsaces stora vin. Jean Biecher är en anrik producent i Alsace och har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Biecher Riesling Organic Réserve är ett praktexemplar av Biechers passion, då vinet är gjort på ekologiskt odlade druvor samtidigt som vinet har en för ursprunget typisk grönfruktig stil med inslag av honungsmelon, citron, vita blommor och klassisk kryddig mineralitet. Vinet premieras årligen med nya utmärkelser och dess fruktiga och friska smak passar utmärkt till fisk, skaldjur samt vegetariska rätter.

Smakbeskrivning

Vinet har en stor och för ursprunget typisk rieslingdoft. Det är ett torrt och balanserat vin med en frisk syra, en blommig och fruktig karaktär med inslag av gröna äpplen, tropisk frukt och citron. Frukten möts av en mineralig kryddighet som man ofta hittar i viner från Alsace.

Producent

Jean Biecher är en anrik producent från regionen Alsace i nordöstra Frankrike med anor som sträcker sig tillbaka till 1762. Jean Biecher drivs idag av Olivier Biecher som har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Vid sidan av sina Alsaceviner erbjuder Biecher en bred variation av andra ursprungstypiska franska viner som ofta även är ekologiskt certifierade.

Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungAlsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man "franska viner på tyska druvor" och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.
Läs mer och se alla viner från Alsace

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!