Eko

Biecher Riesling

Art.nr 12284
Vitt vinEkologiskt
Frankrike, Alsace

I Alsace anses fyra druvsorter vara ädla då viner gjorde på dessa får ett utomordentligt uttryck av terroiren. Ädla druvsorten Riesling är av dessa fyra Alsace stora vin. Jean Biecher… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,56 g/100ml
  • Druvor 100% Riesling
  • Årgång 2019
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike, Alsace

Utmärkelser

Om vinet

I Alsace anses fyra druvsorter vara ädla då viner gjorde på dessa får ett utomordentligt uttryck av terroiren. Ädla druvsorten Riesling är av dessa fyra Alsace stora vin. Jean Biecher är en anrik producent i Alsace och har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Biecher Organic Riesling är ett praktexemplar av Biechers passion, då vinet är gjort på ekologiskt odlade druvor samtidigt som vinet har en för ursprunget typisk grönfruktig stil med inslag av honungsmelon, citron, vita blommor och klassisk kryddig mineralitet. Vinet premieras årligen med nya utmärkelser och dess fruktiga och friska smak passar utmärkt till fisk, skaldjur samt vegetariska rätter.

Smakbeskrivning Vinet har en stor, blommig, typisk rieslingdoft. Det är ett torrt och balanserad vin med en frisk syra, en blommig och fruktig karaktär samt har en kryddighet som man ofta hittar i viner från Alsace.

ProducentFamiljen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.
Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungAlsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man "franska viner på tyska druvor" och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.
Läs mer och se alla viner från Alsace

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!