Big Zin Zinfandel

Big Zin Zinfandel

79 kr (nr. 2428) Rött vin, fylligt Apulien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Det omåttligt populära vinet The Big Zinfandel finns nu äntligen även på flaska för 79 kr. Vinet är dessutom ekologiskt.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Zinfandel
Årgång 2019
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Zinfandel
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Big Zin Zinfandel är ett generöst fylligt vin med toner av blåbär, mörka körsbär, örter och vanilj.
Passar till Går bra ihop med de flesta smakrika pasta och kötträtter men passar givetvis även utmärkt på egen hand. Serveras vid cirka 16 och 18 grader.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.