Big Zin Zinfandel

Big Zin Zinfandel

79 kr (nr. 2428) Rött vin, fylligt Apulien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Det omåttligt populära vinet The Big Zinfandel finns nu äntligen även på flaska för 79 kr. Vinet är dessutom ekologiskt.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Zinfandel
Årgång 2016
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Big Zin Zinfandel är ett generöst fylligt vin med toner av blåbär, mörka körsbär, örter och vanilj.
Passar till Går bra ihop med de flesta smakrika pasta och kötträtter men passar givetvis även utmärkt på egen hand. Serveras vid cirka 16 och 18 grader.

Om ViniMundi

ViniMundi är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är hängivna när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap borgar därför för välgjorda viner.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.