Blue Nun Sparkling 24K Gold Edition Dry

Blue Nun Sparkling 24K Gold Edition Dry

89 kr (nr. 77405) Mousserande vin Tyskland Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Mousserande vin från Blue Nun med 24 k äkta guldflingor.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt 11%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Langguth Erben

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktigt med inslag av päron, citrus och gröna äpplen.
Passar till Sällskapsvin, sushi, kycklingsallad, ostar som Brie eller Stilton och milda curry rätter. Serveras vid 6- 8°C

Om Langguth Erben

Langguth familjen har arbetat i vinbranschen i över sju generationer. Nya druvblandningar, nya tekniker, en ny global marknad och nya viner har gjort att Langguth utvecklats och behållit sin starka position som en kvalitetsproducent på den globala marknaden i över 200 år.

Om Tyskland

Tyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.