Blue Nun Sparkling 24K Gold Edition Dry

Art.nr 77405
Tyskland

Familjeproducenten Langguth Erben har sedan lång tid tillbaka varit fokuserade på innovation och utveckling. Blue Nun Sparkling 24 K Gold Edition är banbrytande på så sätt att det är ett… Läs mer

115 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Langguth Erben
  • Ursprung Tyskland

Om vinet

Familjeproducenten Langguth Erben har sedan lång tid tillbaka varit fokuserade på innovation och utveckling. Blue Nun Sparkling 24 K Gold Edition är banbrytande på så sätt att det är ett mousserande vin innehållande äkta 24 karats guldflingor. Guldet är framställt i USA och är drickbart till 100 %.  Vinet har en ungdomlig och fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon och solmogen lime. Det passar utmärkt som sällskapsvin och sätter bokstavligen guldkant på dina festliga tillställningar!

Smakbeskrivning

Fruktigt med inslag av päron, citrus och gröna äpplen.

Producent

Familjen Langguth har jobbat med vin i sju generationer – ända sedan franska revolutionens år 1789 – och med konsumenter i över 100 länder världen över är det bara att lyfta på hatten och gratulera till framgångarna.

Langguth Erben har länge varit fokuserade på innovation och utveckling och vid flera tillfällen de senaste decennierna har familjen skapat banbrytande vinanläggningar som revolutionerat vinindustrin.

Idag är det Patrick F.W. Langguth som är kapten på den alltjämt familjeägda skutan med bas i tyska Traben-Trarbach, och han driver vidare husets tradition av framåtanda och utvecklingsambition – med nya tekniker, nya druvsorter, nya viner och nya marknader.

Läs mer och se alla viner från Langguth Erben

UrsprungTyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.
Läs mer och se alla viner från Tyskland

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!