Blue Nun Sparkling 24K Gold Edition Dry

Blue Nun Sparkling 24K Gold Edition Dry

99 kr (nr. 77405) Mousserande vin Tyskland Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Mousserande vin från Blue Nun med 24 k äkta guldflingor.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Alkoholhalt 11%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Langguth Erben

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktigt med inslag av päron, citrus och gröna äpplen.
Passar till Sällskapsvin, sushi, kycklingsallad, ostar som Brie eller Stilton och milda curry rätter. Serveras vid 6- 8°C

Om Langguth Erben

Familjen Langguth har jobbat med vin i sju generationer – ända sedan franska revolutionens år 1789 – och med konsumenter i över 100 länder världen över är det bara att lyfta på hatten och gratulera till framgångarna.

Langguth Erben har länge varit fokuserade på innovation och utveckling och vid flera tillfällen de senaste decennierna har familjen skapat banbrytande vinanläggningar som revolutionerat vinindustrin.

Idag är det Patrick F.W. Langguth som är kapten på den alltjämt familjeägda skutan med bas i tyska Traben-Trarbach, och han driver vidare husets tradition av framåtanda och utvecklingsambition – med nya tekniker, nya druvsorter, nya viner och nya marknader.

Om Tyskland

Tyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.