Blue Nun

Blue Nun

69 kr (nr. 6935) Vitt vin, halvtorrt & smakrikt Rheinhessen, Tyskland Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Vitt, lätt vin från Rheinhessen, Tyskland.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2018
Alkoholhalt 8,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent Langguth Erben

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktigt vin med smak av päron, mandarin och honung.
Passar till Sällskapsvin, plockmat, sushi

Om Langguth Erben

Familjen Langguth har jobbat med vin i sju generationer – ända sedan franska revolutionens år 1789 – och med konsumenter i över 100 länder världen över är det bara att lyfta på hatten och gratulera till framgångarna.

Langguth Erben har länge varit fokuserade på innovation och utveckling och vid flera tillfällen de senaste decennierna har familjen skapat banbrytande vinanläggningar som revolutionerat vinindustrin.

Idag är det Patrick F.W. Langguth som är kapten på den alltjämt familjeägda skutan med bas i tyska Traben-Trarbach, och han driver vidare husets tradition av framåtanda och utvecklingsambition – med nya tekniker, nya druvsorter, nya viner och nya marknader.

Om Rheinhessen, Tyskland

Rheinhessen är Tysklands geografiskt största vinregion med odlingar belägna i trakterna kring städerna Mainz, Worms, Alzey och Bingen. Även om brantare vingårdar finns utgörs landskapet mestadels av böljande, vidsträckta fält och kullar. Området är historiskt känt för världens största odlingar av druvsorten silvaner men kanske främst för Liebfraumilch, ett lättsamt halvtorrt vin som kommer från vingårdar kring kyrkan Liebfrauenkirche i Worms. Liebfraumilch producerades förr i enorma mängder och till låg kvalité vilket gjorde att både vinstilen och Rheinhessen fick dåligt rykte. Men idag råder en helt annan anda i regionen och flera högkvalitativa producenter kan åtnjuta stor internationell berömmelse.