Buffalo Barrel

Art.nr 77573
Rött vin
USA, Kalifornien

Buffalo Barrel är ett vin som ofta beskrivs som ett kraftpaket, eller varför inte en smakexplosion. Druvorna som kommer ifrån de centrala delarna av Kalifornien där de vinifieras och därefter… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 15%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Zinfandel
  • Årgång 2018
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Om vinet

Buffalo Barrel är ett vin som ofta beskrivs som ett kraftpaket, eller varför inte en smakexplosion. Druvorna som kommer ifrån de centrala delarna av Kalifornien där de vinifieras och därefter lagras vinet på Amerikanska Whiskeyfat i 90 dagar. Dessa fat lyfter fram fantastiska smaker och dofter av torkad frukt, nyrostat kaffe och vanilj. Vilket ger vinet sitt kraftpaket till smak.

 

 

Smakbeskrivning Tonerna går i len vanilj, solmogna mörka björnbär, torkad frukt och rökiga rostade ekfat.

ProducentHouse of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel - Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.
Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.