Buffalo Barrel

Art.nr 77573
Rött vin
USA, Kalifornien

Buffalo Barrel är gjort på noga utvalda zinfandeldruvor av högsta kvalitet från Kalifornien och bjuder på en kraftfull smakupplevelse. Efter lagring i 90 dagar på exklusiva, amerikanska whiskey-fat blir resultatet… Läs mer

119 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 14%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Zinfandel
  • Årgång 2021
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Om vinet

Buffalo Barrel är gjort på noga utvalda zinfandeldruvor av högsta kvalitet från Kalifornien och bjuder på en kraftfull smakupplevelse. Efter lagring i 90 dagar på exklusiva, amerikanska whiskey-fat blir resultatet ett fylligt, fruktigt vin med inslag av vanilj, solmogna mörka björnbär och rostade ekfat.

 

 

Smakbeskrivning

Tonerna går i len vanilj, solmogna mörka björnbär, torkad frukt och rökiga rostade ekfat.

Producent

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!