Eko

Casa Capriolo Governo

Art.nr 71002
Rött vin
Italien, Toscana

Casa Capriolo Governo från hjärtat av Toscana är ett fylligt och smakrikt vin som förenar Italiens bästa vinstilar i en flaska. Governo är Toscanas motsvarighet till Ripasso, Appassimento och Amarone.… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 1,4 g/100ml
  • Druvor Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Årgång 2022
  • Producent Casa Capriolo
  • Ursprung Italien, Toscana

Utmärkelser

Om vinet

Casa Capriolo Governo från hjärtat av Toscana är ett fylligt och smakrikt vin som förenar Italiens bästa vinstilar i en flaska.
Governo är Toscanas motsvarighet till Ripasso, Appassimento och Amarone. Denna vinmakningsmetod har funnits i regionen ända sedan 1300-talet. Genom att tillsätta naturligt torkade druvor i slutet av vinets jäsning uppnår man en extra smakdimension och koncentration. Governotekniken är något av en väl bevarad hemlighet bland Toscanas vinmakare och resultatet blir mycket imponerade viner. Vinerna får fylligheten och koncentrationen hos en Ripasso eller Amarone kombinerat med elegansen och komplexiteten hos en klassisk Toscana.

Smakbeskrivning

Smaken är djup med toner av mogna mörka körsbär, örter, choklad och en välbalanserad ekkaraktär.

Producent

Casa Capriolo ligger i hjärtat av Toscana, cirka en timme sydväst om Florens. Denna traditionsbudna producent fokuserar främst på Governoviner, Rosso Toscano och Chianti.

Läs mer och se alla viner från Casa Capriolo

UrsprungToscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.
Läs mer och se alla viner från Toscana

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!