Eko

Castelgufo Chianti Riserva

Art.nr 72389
Rött vinEkologiskt
Italien, Chianti Classico

Castelgufo Chianti Riserva är ett ursprungstypiskt och ekologiskt vin från Chianti i TOSCANA. Chianti ligger mellan Florens och Siena. Vinet har en elegant och komplex smak med inslag av mörka… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Sangiovese
  • Årgång 2016
  • Producent Castelgufo
  • Ursprung Italien, Chianti Classico

Om vinet

Castelgufo Chianti Riserva är ett ursprungstypiskt och ekologiskt vin från Chianti i TOSCANA. Chianti ligger mellan Florens och Siena. Vinet har en elegant och komplex smak med inslag av mörka körsbär, mogna jordgubbar, nypon, nougat och en väl integrerad fatkaraktär. Detta då vinet är en Riserva, vilket innebär att det har lagrats på ekfat i två år. Castelgufo Chianti Riserva passar såklart utmärkt till italiensk mat så som pasta med tomatsås, men även till smakrika kötträtter och vilt. Vinet har ursprungsmärkningen DOCG vilket är den högsta märkningen i Italien.

Smakbeskrivning Rustik karaktär av mörka körsbär, plommon, blåbär och viol.

ProducentCastelgufo är ett nära samarbete utvecklat tillsammans med The Wine Team och vinproducenten Cerester som länge har arbetat med viner från Toscana, Italien.
Läs mer och se alla viner från Castelgufo

UrsprungFör att ett vin ska erhålla klassificeringen Chianti Classico måste den lågproduktiva sangiovese ingå med 80–100%. Chianti Classico är oftast lagrade på stora eller små ekfat med en förväntad livslängd på 10 år eller mer. Vingårdarna ligger på en höjd av 250-500 m ö h i ett böljande och mycket kulligt landskap. Chianti Classico fick sitt DOCG 1984.
Läs mer och se alla viner från Chianti Classico

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!