Vegan
Eko

Castelgufo Chianti Riserva

Art.nr 72389
Rött vin
Italien, Chianti Classico, Toscana

Castelgufo Chianti Riserva är ett ursprungstypiskt och ekologiskt vin från Chianti i underbara TOSCANA. Chianti ligger mellan Florens och Siena. Vinet har en elegant och komplex smak med inslag av… Läs mer

119 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Utmärkelser

Om vinet

Castelgufo Chianti Riserva är ett ursprungstypiskt och ekologiskt vin från Chianti i underbara TOSCANA. Chianti ligger mellan Florens och Siena. Vinet har en elegant och komplex smak med inslag av mörka körsbär, mogna jordgubbar, nypon, nougat och en väl integrerad fatkaraktär. Detta då vinet är en Riserva, vilket innebär att det har lagrats på ekfat i två år. Castelgufo Chianti Riserva passar såklart utmärkt till italiensk mat så som pasta med tomatsås, men även till smakrika kötträtter och vilt. Vinet har ursprungsmärkningen DOCG vilket är den högsta märkningen i Italien.

Många känner nog till vinet som vinet med ugglan eller ugglevinet och Castelgufo betyder faktiskt Uggleslottet!

Smakbeskrivning

Rustik karaktär av mörka körsbär, plommon, blåbär och viol.

Producent

Castelgufo är ett nära samarbete utvecklat tillsammans med The Wine Team och vinproducenten Cerester som länge har arbetat med viner från Toscana, Italien.

Läs mer och se alla viner från Castelgufo

UrsprungToscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.
Läs mer och se alla viner från Toscana

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!