Castelgufo Verdicchio dei Castelli di Jesi

Art.nr 2034
Vitt vin
Verdicchio dei Castelli di Jesi

Castelli di Jesi i regionen Marche i mellersta Italien kommer det vita ugglevinet Verdicchio dei Castelli di Jesi i från, vilket ordagrant betyder betyder ’verdicchio från borgarna runt Jesi’. Druvan… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

Utmärkelser

Om vinet

Castelli di Jesi i regionen Marche i mellersta Italien kommer det vita ugglevinet Verdicchio dei Castelli di Jesi i från, vilket ordagrant betyder betyder ’verdicchio från borgarna runt Jesi’. Druvan verdicchio ger friska och fylliga vita viner och Castelgufo har även en fyllig ekfatskaraktär vilket gör att vinet passar inte bara till fisk och skaldjur utan även rätter på kyckling, fläsk eller varför inte grillad halloumi?

”A mineral and textured white that has notes of almonds, lemon pith,apples

And chamomile, as well as aniseed. It’s medium-bodied and waxy with a flinty touch. – 90 points”

– James Suckling,maj 2024

Smakbeskrivning

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, kryddor, galiamelon, mandel, persika och citrusskal.

Producent

Castelgufo är ett nära samarbete utvecklat tillsammans med The Wine Team och vinproducenten Cerester som länge har arbetat med viner från Toscana, Italien.

Läs mer och se alla viner från Castelgufo

Producent

Cerester är en familjeägd vinproducent belägen i hjärtat av Toscana, mitt emellan Pisa och Florens. Alltsedan starten 1994 är fokus att producera viner som uttrycker essensen av Toscana. Cerester producerar även vin från andra regioner, så som grannregionen Marche. Hållbarhet och innovation är två ledord – den allra största delen av Ceresters viner är ekologiska och man provar ständigt nya förpackningslösningar såsom PET-flaska och pappflaska. 

Läs mer och se alla viner från Cerester

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungI norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.
Läs mer och se alla viner från Verdicchio dei Castelli di Jesi

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!