Château la Carelle

Art.nr 2152
Rött vin
Frankrike, Bordeaux

Rött fruktigt rött vin på box från Bordeaux, Frankrike. Nyanserad och fruktig smak med integrerad rostad fatkaraktär. Tydlig karaktär av svarta vinbär, mörka körsbär, örter och ceder. Inslag av rostade… Läs mer

275 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Box 2250 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 75% Merlot , 20% Cabernet Sauvignon , 2,5% Cabernet Franc och 2,5% Malbec
  • Årgång 2016
  • Producent Vignobles Bayle-Carreau
  • Ursprung Frankrike, Bordeaux

Om vinet

Rött fruktigt rött vin på box från Bordeaux, Frankrike. Nyanserad och fruktig smak med integrerad rostad fatkaraktär. Tydlig karaktär av svarta vinbär, mörka körsbär, örter och ceder. Inslag av rostade kaffebönor och choklad med ett elegant avslut av nejlika. Avnjuts gärna till ugnstekt lamm med örter eller till nötkött i en mustig gryta. Passar även utmärkt till vegetarisk mat exempelvis rödbetssallad med rucola och getost eller till vegetariska biffar med kikärtor och grillad halloumi.

Smakbeskrivning Nyanserad och fruktig smak med integrerad rostad fatkaraktär. Tydlig karaktär av svarta vinbär, mörka körsbär, örter och ceder. Inslag av rostade kaffebönor och choklad med ett elegant avslut av nejlika.

ProducentNär Monsieur Bielle-Navarre kom till Bordeaux i början av 1900-talet började han snabbt producera vin. Egendomen överlät han senare, efter första världskriget, till sina två barn. Att gifta sig med vinodlare var något som sedan gick i släkten då Monsieur Bielle-Navarre’s dotter gifte sig med vinodlaren André Bayle vars dotter i sin tur gifte sig med nästa vinodlare, Claude Carreau. Det var från och med 1975 som vingården drevs av Claud, hans son Xavier och hans svärson Alain Jourdan och det var även från och med då namnet blev ”Vignobles Bayle-Carreau”. Idag drivs firman av Xavier och nästa generation; hans dotter samt vinmakaren Cyril Jourdan som anslöt sig år 2000.
Läs mer och se alla viner från Vignobles Bayle-Carreau

UrsprungBordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.
Läs mer och se alla viner från Bordeaux

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.