Château la Carelle

Château la Carelle

275 kr (nr. 2152) Rött vin Bordeaux, Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Rött fruktigt rött vin på box från Bordeaux, Frankrike.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 75% Merlot , 20% Cabernet Sauvignon , 2,5% Cabernet Franc och 2,5% Malbec
Årgång 2016
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 2250 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Tappkran
Producent Vignobles Bayle-Carreau

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad och fruktig smak med integrerad rostad fatkaraktär. Tydlig karaktär av svarta vinbär, mörka körsbär, örter och ceder. Inslag av rostade kaffebönor och choklad med ett elegant avslut av nejlika.
Passar till Avnjuts gärna till ugnstekt lamm med örter eller till nötkött i en mustig gryta. Passar även utmärkt till vegetarisk mat exempelvis rödbetssallad med rucola och getost eller till vegetariska biffar med kikärtor och grillad halloumi.

Om Vignobles Bayle-Carreau

När Monsieur Bielle-Navarre kom till Bordeaux i början av 1900-talet började han snabbt producera vin. Egendomen överlät han senare, efter första världskriget, till sina två barn.

Att gifta sig med vinodlare var något som sedan gick i släkten då Monsieur Bielle-Navarre’s dotter gifte sig med vinodlaren André Bayle vars dotter i sin tur gifte sig med nästa vinodlare, Claude Carreau.

Det var från och med 1975 som vingården drevs av Claud, hans son Xavier och hans svärson Alain Jourdan och det var även från och med då namnet blev ”Vignobles Bayle-Carreau”. Idag drivs firman av Xavier och nästa generation; hans dotter samt vinmakaren Cyril Jourdan som anslöt sig år 2000.

Om Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.