Château la Carelle

Art.nr 2152
Rött vin
Frankrike, Bordeaux

I hjärtat av Blaye Côtes de Bordeaux på högra stranden av flodtilloppet av Garonne och Dordogne har Château La Carelle drivits av familjen Bayle sedan slutet av 1800-talet. I sin… Läs mer

279 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Box 2250 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 75% Merlot , 20% Cabernet Sauvignon , 2,5% Cabernet Franc och 2,5% Malbec
  • Årgång 2017
  • Producent Vignobles Bayle-Carreau
  • Ursprung Frankrike, Bordeaux

Utmärkelser

Om vinet

I hjärtat av Blaye Côtes de Bordeaux på högra stranden av flodtilloppet av Garonne och Dordogne har Château La Carelle drivits av familjen Bayle sedan slutet av 1800-talet. I sin källare rymmer de ett stort antal franska ekfat där deras viner får vila tills de fått den eftersträvade eleganta fatkaraktären som är så typisk för detta klassiska område. Vingårdarna växer i lerig och sandig jord, vilket ger druvorna en komplex aromatisk karaktär och lättare tanninstruktur. Just Merlot trivs utmärkt i denna jordmån och det är även denna druvsort som dominerar vinet och ger det dess fruktiga och lena stil. Vinet har lagrats 12 månader i franska ekfat vilket ger vinet dess integrerade rostade fatkaraktär med inslag av ceder, nyrostade kaffebönor och choklad. En riktig klassiker på praktisk box, unik i sitt slag.

Smakbeskrivning Nyanserad och fruktig smak med integrerad rostad fatkaraktär. Tydlig karaktär av svarta vinbär, mörka körsbär, örter och ceder. Inslag av rostade kaffebönor och choklad med ett elegant avslut av nejlika.

ProducentNär Monsieur Bielle-Navarre kom till Bordeaux i början av 1900-talet började han snabbt producera vin. Egendomen överlät han senare, efter första världskriget, till sina två barn. Att gifta sig med vinodlare var något som sedan gick i släkten då Monsieur Bielle-Navarre’s dotter gifte sig med vinodlaren André Bayle vars dotter i sin tur gifte sig med nästa vinodlare, Claude Carreau. Det var från och med 1975 som vingården drevs av Claud, hans son Xavier och hans svärson Alain Jourdan och det var även från och med då namnet blev ”Vignobles Bayle-Carreau”. Idag drivs firman av Xavier och nästa generation; hans dotter samt vinmakaren Cyril Jourdan som anslöt sig år 2000.
Läs mer och se alla viner från Vignobles Bayle-Carreau

UrsprungBordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.
Läs mer och se alla viner från Bordeaux

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!