Château Les Trois Manoirs

Art.nr 55084
Rött vin
Frankrike, Bordeaux

Nu lanserar vi årgång 2013 av Succévinet Chateau Les Trois Manoirs. En klassisk Médoc Cru Bourgeois med årgång 2013. Med smak av mörka bär, vanilj och ek med lagring på flaska… Läs mer

149 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt <0,3 g/100ml
  • Druvor 55 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 5 % Malbec, 3 % Petit Verdot, 2 % Cabernet Franc
  • Årgång 2013
  • Producent SCEA Vignobles Cruchon et Fils
  • Ursprung Frankrike, Bordeaux

Utmärkelser

Om vinet

Nu lanserar vi årgång 2013 av Succévinet Chateau Les Trois Manoirs. En klassisk Médoc Cru Bourgeois med årgång 2013. Med smak av mörka bär, vanilj och ek med lagring på flaska i över 10 år.

Château les Trois Manoirs, tidigare känt som Les Trois Tétons, är en egendom i Médoc i vindistriktet Bordeaux som ägs, förvaltas och distribueras av Cruchon-familjen från Château Chantemerle. År 1956 gick nästan alla vingårdar förlorade på grund av frost. Då planterade man om vinstockarna och skapade sedan Saint Roch-källaren i Queyrac tillsammans med en grupp vinmakare. Där jäste vinet från Château Les Trois Manoirs i källarna som ligger i Lestage Chevillon.

Servera till en mustig boeuf bourgogne, eller till en smakrik lammstek med vitlök och örter tillsammans med en krämig potatisgratäng. Önskar du något vegetariskt passar den utmärkt till säsongens rostade rotfrukter. Serveringsgrad kring 18-20 grader.

Smakbeskrivning

Denna mogna och klassiska Médoc Cru Bourgeois har lagrats under 12 månader på ekfat och därefter 10 år på flaska. Bedårande doft full av svarta vinbär, nypon, fikon, läder, tryffel, rostad ek, mocka, vanilj och choklad. I smaken visar vinet upp samma komplexitet av mörk frukt som ackompanjeras av sötma från eken och tertiära aromer i form av mustiga kryddor från dess flasklagring.

Producent

Château les Trois Manoirs, tidigare känt som Les Trois Tétons, är en egendom i Médoc som ägs, förvaltas och distribueras av Cruchon-familjen från Château Chantemerle. År 1956 gick nästan alla vingårdar förlorade på grund av frost. Jean Taudin, Frèdéric Cruchons farfar, planterade om vinstockarna och skapade sedan Saint Roch-källaren i Queyrac tillsammans med en grupp vinmakare. Där jäste vinet från Château Les Trois Manoirs i källarna som ligger i Lestage Chevillon. År 2005, efter sin farfars död, tog Frédéric över vingården. 

Läs mer och se alla viner från SCEA Vignobles Cruchon et Fils

UrsprungBordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.
Läs mer och se alla viner från Bordeaux

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!