Côtes de Saumon Cuvée Tradition

Côtes de Saumon Cuvée Tradition

89 kr (nr. 73988) Vitt vin Frankrike Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Frisk och fruktig nyhet som passar utmärkt till alla rätter av lax och skaldjur.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2017
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Jean Biecher

Innehållet

Smakbeskrivning Ekologiska Côtes de Saumon är ett friskt och fruktigt vitt vin av klassisk fransk karaktär. Vinet bjuder på en stor smakupplevelse, där toner av solmogen citrus och saftig honungsmelon möter gröna syrliga äpplen och örter.
Passar till Lax och andra eleganta måltider av fisk och skaldjur, aperitif och kyckling.

Om Jean Biecher

Familjen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.
Vineriet ligger fortfarande kvar i den den lilla byn Saint-Hippolyte och generation efter generation har framgångsrikt lyckats driva familjeföretaget genom revolutioner och världskrig. Biechers Alsaceviner är kända för att vara mycket klassiska och ursprungstypiska i sin stil och verkligen spegla det unika området.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.

Övrigt

Idén till Côtes de Saumon föddes för många år sedan när vinmakaren Julien bestämde sig för att ta fram det ultimata vinet till lax. Den smakrika laxen går att servera på oändligt många sätt och för det behövdes ett vin med just den rätta balansen. Julien sökte länge efter den perfekta kombinationen, provade sig fram och testade druvor från olika regioner. Och så äntligen, efter lång tid, fann han svaret – i form av en noga balanserad druvblandning av förstklassiga ekologiska druvor.

Smakrikedomen och fylligheten hos vissa druvsorter kombinerad med precis rätt proportion av de aromatiska tonerna hos andra utvalda druvsorter skapade en utmärkt avvägd cuvée med balanserad friskhet – och ett vin som bröt av perfekt mot laxens alla mångsidiga smaker. Med det hade Julien äntligen hittat sitt recept på det ultimata laxvinet – ett recept han gärna håller hemligt, men som vunnit många vinälskares hjärta i Sverige.