Eko

Côtes de Saumon Cuvée Tradition

Art.nr 73988
Vitt vin
Frankrike

Idén till Côtes de Saumon föddes för många år sedan när vinmakaren Julien Schaal bestämde sig för att ta fram det ultimata vinet till lax. Den smakrika laxen går att… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor 85% Chardonnay, 15% Sauvignon blanc
  • Årgång 2022
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike

Utmärkelser

Om vinet

Idén till Côtes de Saumon föddes för många år sedan när vinmakaren Julien Schaal bestämde sig för att ta fram det ultimata vinet till lax. Den smakrika laxen går att servera på oändligt många sätt och för det behövdes ett vin med just den rätta balansen. Julien sökte länge efter den perfekta kombinationen, provade sig fram och testade druvor från olika regioner. Och så äntligen, efter lång tid, fann han svaret – i form av en noga balanserad druvblandning av förstklassiga ekologiska druvor, där Chardonnay ger vinet en härlig fruktig karaktär och sauvignon blanc ger vinet en örtig touch.

Smakbeskrivning

Ekologiska Côtes de Saumon är ett friskt och fruktigt vitt vin av klassisk fransk karaktär. Vinet bjuder på en stor smakupplevelse, där toner av solmogen citrus, päron och saftig ananas möter gröna syrliga äpplen och örter.

Producent

Jean Biecher är en anrik producent från regionen Alsace i nordöstra Frankrike med anor som sträcker sig tillbaka till 1762. Jean Biecher drivs idag av Olivier Biecher som har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Vid sidan av sina Alsaceviner erbjuder Biecher en bred variation av andra ursprungstypiska franska viner som ofta även är ekologiskt certifierade.

Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!