Vegan

Crazy Cat Cava

Art.nr 53812
Cava
Spanien

Nu lanseras äntligen senaste tillskottet från Crazy Cat familjen – Crazy Cat Cava! Crazy Cat Cava är en bubblig, fruktig och krispig cava med smak av solmogna päron, kex, honungsmelon… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 4,1 g/100ml
  • Druvor 33% Macabeo, 33% Parellada, 33% Xarello
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Om vinet

Nu lanseras äntligen senaste tillskottet från Crazy Cat familjen – Crazy Cat Cava! Crazy Cat Cava är en bubblig, fruktig och krispig cava med smak av solmogna päron, kex, honungsmelon och frisk syra. Vinet är gjort på de klassiska cava-druvorna Macabeo, Parellada och Xarello som odlas i KATTalonien i Spanien. Efter skörden läggs druvorna på lagring i 9 månader för att sedan paketeras i denna häpnadsväckande gulliga flaska.

Servera till god plockmat såsom lagrade hårdostar, melon med parmaskina, kallrökt lax på krispig crostini eller till färska räkor med aioli. Syran i cavan gör att det även passar fint till rätter med hetta. Varför inte till heta gambas, Salami Piccante eller Patatas bravas med het sås? Crazy Cat Cava passar även bra att servera till goda valfria snacks. Servera till valfritt sällskap också såklart! ????

???? Crazy Cat samarbetar med Akutgruppen Katthem och skänker pengar för att hjälpa till att rädda hemlösa katter i Sverige.

Smakbeskrivning

Fruktig och krispig cava med smak av solmogna päron, honungsmelon och frisk syra.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!