Vegan

Crazy Cat Chenin Blanc

Art.nr 56175
Vitt vin
South Africa

Crazy Cat är ett krispigt vin från Sydafrika gjort på 100% härligt mogna Chenin Blanc druvor. Vinet har odlats under solen i Sydafrika där vinrankorna har omgetts av magnifika berg… Läs mer

205 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor 100% chenin blanc
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung South Africa

Utmärkelser

Om vinet

Crazy Cat är ett krispigt vin från Sydafrika gjort på 100% härligt mogna Chenin Blanc druvor. Vinet har odlats under solen i Sydafrika där vinrankorna har omgetts av magnifika berg och grönskande dalar. Resultatet är ett friskt, fruktigt och smakrikt vitt vin som bjuder på en len smak med en närvarande syra.

Crazy Cat är ett friskt och fruktigt vin med smaker av solmogna äpplen, citrus och en avslutande blommig ton. Ett vin som helt enkelt gifter sig väl till grillad fisk, kyckling, en fräsch sallad eller bara till riktigt goda snacks. Med valfritt sällskap också såklart!

Från en katt till en annan:
I samarbete med den ideella föreningen Akutgruppen Katter har Crazy Cat skänkt en summa för att rädda liv på hemlösa katter runtom i Sverige.

”Akutgruppen är en förening med säte och organisation i Stockholm som verkar för samt hjälper nödlidande katter i hela landet.” – Åsa, administratör Akutgruppen Katter

Smakbeskrivning

Crazy Cat är ett friskt och fruktigt vin med smaker av solmogna äpplen, citrus och en avslutande blommig ton.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!