Vegan
Eko

Crazy Cat Kitten Rosé Organic

Art.nr 51994
Rosévin
Spanien

Efter supersuccén med Crazy Cat Chenin Blanc och Shiraz lanseras nu senaste tillskottet till Crazy Cat-familjen – Crazy Cat Kitten Rosé! Ett bedårande vin som kommer i en söt 3-liters… Läs mer

209 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 50% Tempranillo, 50% Garnacha
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Utmärkelser

Om vinet

Efter supersuccén med Crazy Cat Chenin Blanc och Shiraz lanseras nu senaste tillskottet till Crazy Cat-familjen – Crazy Cat Kitten Rosé! Ett bedårande vin som kommer i en söt 3-liters box – lika ljuvlig för ditt öga som för din plånbok, vinet blir ditt för ynka 199 kr!

Vinet är precis som ett rosévin ska vara, lagom sött, friskt och i perfekt rosa nyans. Druvorna i vinet heter Garnacha och Tempranillo och kommer från Spanien där de varsamt har odlats i harmoni med den härliga naturen som omges av soliga dagar och svalarna nätter. Perfekta förutsättningar för ett bra och välgjort rosévin.

Med smak av söta jordgubbar, krispiga bär och frisk citrus är Crazy Cat Rosé ett perfekt vin att servera till säsongens alla färgglada rätter, mingeltallrikar och picknickar. Servera även till goda snacks och till valfritt sällskap såklart.

❤Crazy Cat samarbetar med Akutgruppen Katthem och skänker pengar för att hjälpa till att rädda hemlösa katter i Sverige.

Smakbeskrivning

Friskt, lagom sött och smakrikt rosévin med toner av söta jordgubbar, krispiga bär och frisk citrus.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!