Vegan

Crazy Cat Shiraz

Art.nr 50366
Rött vin
South Africa

Crazy Cat Shiraz är ett rött vin som är gjort på druvan Shiraz som har odlats varsamt i den sydafrikanska solen. Resultatet är ett fylligt, fruktigt, smakrikt och balanserat rött… Läs mer

217 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung South Africa

Utmärkelser

Om vinet

Crazy Cat Shiraz är ett rött vin som är gjort på druvan Shiraz som har odlats varsamt i den sydafrikanska solen. Resultatet är ett fylligt, fruktigt, smakrikt och balanserat rött vin med smak av solmogna bär, plommon, choklad och härliga örter. Vinet passar väl ihop med goda pastarätter med lagrad parmesan, smakrika grytor eller vegetariska rätter.

Från en katt till en annan ❤
I samarbete med den ideella föreningen Akutgruppen Katthem skänker Crazy Cat pengar för att rädda liv på hemlösa katter nationellt runtom i Sverige.
”Akutgruppen är en förening med säte och organisation i Stockholm som verkar för samt hjälper nödlidande katter i hela landet.” – Ordförande, Akutgruppen

Smakbeskrivning

Fruktigt och fylligt rött vin med smak av solmogna bär, plommon, choklad och härliga örter.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!