Vegan
Eko

Doppio Passo Nero d’Avola Organic

Art.nr 13045
Rött vin
Italien, Sicilien

Doppio Passo Nero d’Avola Organic är ett rött vin med ursprung från soliga Sicilien, tillverkad på druvan Nero d’Avola. Ett fylligt,kryddigt och fruktigt vin med inslag av mörka körsbär, lakrits,… Läs mer

199 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Utmärkelser

Om vinet

Doppio Passo Nero d’Avola Organic är ett rött vin med ursprung från soliga Sicilien, tillverkad på druvan Nero d’Avola. Ett fylligt,kryddigt och fruktigt vin med inslag av mörka körsbär, lakrits, svartpeppar, plommon, hallon och timjan. Passar bland annat utmärkt till en grillad fläskfile, lamfärsbiffar med örter och vitklök eller till en klassisk mustig lasagne.

Sicilia DOC (Denominazione di Origine Controllata, den näst högsta nivån i Italiens vinlagstiftning) är en skyddad ursprungsbeteckning för viner av lokala druvsorter från hela Sicilien. I det här fallet odlas druvorna i Riesi som tillhör Caltanissettaprovinsen. Efter skörd avstjälkades druvorna varsamt. Druvorna krossades och genomgick en 7–8 dagar lång skalmaceration med musten för att utvinna färg och struktur. Jäsning samt malolaktisk jäsning ägde rum i tankar av rostfritt stål på en kontrollerad temperatur av 25–27 °C.

Smakbeskrivning

Fruktig, något kryddig smak med inslag av mörka körsbär, lakrits, svartpeppar, plommon, hallon och timjan

Producent

Casa Vinicola Botter har sitt säte i Fossalta di Piave i närheten av Venedig och har producerat vin i flera generationer.

Läs mer och se alla viner från Casa Vinicola Botter

UrsprungSicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.
Läs mer och se alla viner från Sicilien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!