Doppio Passo Primitivo

Doppio Passo Primitivo

89 kr (nr. 3204) Rött vin, fylligt Apulien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En generös italiensk Primitivo!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Primitivo
Årgång 2019
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Zinfandel
Veganvänligt Ja.
Producent Masseria Doppio Passo

Innehållet

Smakbeskrivning Ett fylligt och generöst vin med toner av plommon, körsbär, lakrits, örter och vanilj.
Passar till Vinet är perfekt kompanjon till de flesta kötträtter, eller till vällagrade ostar

Om Masseria Doppio Passo

Masseria Doppio Passo ägs av Botterfamiljen sedan 2017 och ligger i Puglia, i Salice Salentino som är ett område mycket väl lämpat för vinodling. I början av 80-talet, då allmänheten ännu inte insett distriktet Salice Salentinos värdefulla egenskaper, insåg däremot Botter-familjen dess stora potential och började samarbeta med lokala producenter i området. Idag har bolaget cirka 1 500 hektar mark tillgängligt för produktion och de kan säkerställa en fullständig kontroll över hela produktionskedjan. Köpet av Masseria Doppio förstärkte det redan starka band som familjen etablerat med detta land, Italien – där jordbruk, historia, poesi, god mat och utmärkt vin verkar tillsammans i en perfekt harmoni.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.

Övrigt

Vinet är ett av Norges mest sålda rödviner och med sin generösa smak är det inte svårt att förstå varför då smaken är något utöver det vanliga.