Vegan
Eko

Doppio Passo Primitivo

Art.nr 3204
Rött vin
Italien, Apulien

Masseria Doppio Passo är en vingård belägen i Salice Salentino, som sedan år 2017 ägs av familjen Botter. I det milda medelhavsklimatet får Primitivo-druvan bästa möjliga förutsättningar till en lång… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Utmärkelser

Om vinet

Masseria Doppio Passo är en vingård belägen i Salice Salentino, som sedan år 2017 ägs av familjen Botter. I det milda medelhavsklimatet får Primitivo-druvan bästa möjliga förutsättningar till en lång växtsäsong. Tack vare de många soltimmarna är det enkelt att skörda druvor med optimal mognad – där aromer av björnbär, körsbär och färska örter dominerar. Primitivo har den egenskapen att vissa av druvorna torkar på vinrankan redan innan det är dags för skörd. När druvorna sedan ska förvandlas till vin, ger de torkade druvorna ett extra djup och fyllighet till smaken. Doppio Passo Primitivo är helt enkelt en Primitivo med en naturligt solmogen smak, gjord på ekologiskt odlade druvor.

Smakbeskrivning

Ett fylligt och generöst vin med toner av plommon, körsbär, lakrits, örter och vanilj.

Producent

Masseria Doppio Passo ägs av Botterfamiljen sedan 2017 och ligger i Puglia, i Salice Salentino som är ett område mycket väl lämpat för vinodling. I början av 80-talet, då allmänheten ännu inte insett distriktet Salice Salentinos värdefulla egenskaper, insåg däremot Botter-familjen dess stora potential och började samarbeta med lokala producenter i området. Idag har bolaget cirka 1 500 hektar mark tillgängligt för produktion och de kan säkerställa en fullständig kontroll över hela produktionskedjan. Köpet av Masseria Doppio förstärkte det redan starka band som familjen etablerat med detta land, Italien – där jordbruk, historia, poesi, god mat och utmärkt vin verkar tillsammans i en perfekt harmoni.

Läs mer och se alla viner från Masseria Doppio Passo

UrsprungApulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.
Läs mer och se alla viner från Apulien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!