Eko

Doppio Passo Prosecco Frizzante

Art.nr 72084
Prosecco
Italien, Veneto

Doppio Passo Prosecco Frizzante är ett pärlande mousserande vin med aromer av päron, färsk persika och fläderblom. Bubblorna kan enkelt sparas till nästa dag tack vare flaskans återförslutningsbara skruvkork! När… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 10,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Casa Vinicola Botter
  • Ursprung Italien, Veneto

Om vinet

Doppio Passo Prosecco Frizzante är ett pärlande mousserande vin med aromer av päron, färsk persika och fläderblom. Bubblorna kan enkelt sparas till nästa dag tack vare flaskans återförslutningsbara skruvkork! När du letar efter vinet på Systembolaget, gå till hyllan för vita viner! Där finner du nämligen mousserande viner av Frizzante-typ. Så, vad är då en Prosecco Frizzante? Till skillnad från Prosecco Spumante som är fullt mousserande med ett tryck på cirka 3 bar, är en Frizzante ett pärlande vin med ett tryck på omkring 2-2,5 bar. Bubblorna är helt enkelt lite snällare. Det gör Doppio Passo Prosecco Frizzante till en utmärkt kompanjon till mingel och smårätter, men också till soppa på skaldjur eller grönsaker.

Smakbeskrivning

Innehållet i den klassiska flaskan, mjuka mousserande bubblor, ger en lenare munkänsla än en vanlig prosecco och bjuder på fräscha, fruktiga smaker av päron och citrus.

Producent

Casa Vinicola Botter har sitt säte i Fossalta di Piave i närheten av Venedig och har producerat vin i flera generationer.

Läs mer och se alla viner från Casa Vinicola Botter

UrsprungDet vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.
Läs mer och se alla viner från Veneto

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!