El Mar Cava

El Mar Cava

69 kr (nr. 77410) Mousserande vin Spanien

El Mar Cava är ett torrt mousserande vin gjord på de klassiska CAVA-druvorna Macabeo och Parellada, som odlats i Spaniens varma och soliga klimat. Druvan Macabeo bidrar med friskhet och kraft medan Parellada ger Cavan dess elegans och mjukhet.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Macabeo, Parellada
Alkoholhalt 11,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 11 mars 2020
Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,8 g/100ml
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning El Mar Cava BRUT är ett krispigt mousserande vin med friska smaker av gröna äpplen citrus och örter. Druvan Macabeo bidrar med friskhet och kraft medan Parellada ger Cavan dess elegans och mjukhet.
Passar till Vinet är väldigt passande för säsongens bjudningar, fester och mingel då det gör sig fint tillsammans med plockmat och bufféer.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Spanien

Spanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet – kalla vintrar och mycket varma torra somrar.