Vegan

El Mar Cava

Art.nr 77410
Cava
Spanien

Från den familjeägda producenten JB Berger med bas i det välkända Cavaområdet Penedés kommer detta vin producerat enligt den traditionella metoden, samma metod med vilken man gör Champagne. Vinet jäses… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor Macabeo, Parellada
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Utmärkelser

Om vinet

Från den familjeägda producenten JB Berger med bas i det välkända Cavaområdet Penedés kommer detta vin producerat enligt den traditionella metoden, samma metod med vilken man gör Champagne. Vinet jäses en andra gång med sin jästfällning på flaska i minst 9 månader – det är under denna jäsning som kolsyran i vinet bildas. Resultatet är en frisk, fruktig och torr Cava som inte kan beskrivas som annat än ett riktigt fynd!

Smakbeskrivning

El Mar Cava BRUT är ett krispigt mousserande vin med friska smaker av gröna äpplen citrus och örter. Druvan Macabeo bidrar med friskhet och kraft medan Parellada ger Cavan dess elegans och mjukhet.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!