Nyhet
el mar sparkling

El Mar Sparkling Brut

Art.nr 73284
Mousserande
Spanien

Äntligen finns uppföljaren till hyllade El Mar som är en av Sveriges mest omtyckta cava! El Mar Sparkling Brut har en elegant och fruktig smak med en väl balanserad syra… Läs mer

79 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,9 g/100ml
  • Druvor Macabeo, Parellada & Xarello
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Utmärkelser

Om vinet

Äntligen finns uppföljaren till hyllade El Mar som är en av Sveriges mest omtyckta cava!

El Mar Sparkling Brut har en elegant och fruktig smak med en väl balanserad syra tillsammans med friska bubblor. Vinet kommer från Penedès-regionen i Katalonien som anses vara den bästa vinregionen i Spanien för mousserande viner.

Vinet är tillverkat enligt Charmatmetoden och är gjord på de klassiska druvorna Macabeo, Xarello och Parellada. Charmatmetoden är en tillverkningsprocess som används för att producera lätta, eleganta och fruktiga varianter av mousserande vin.

Den perfekta balansen av torrhet, friska bubblor och fruktighet gör att den passar utmärkt till rätter av fisk och skaldjur, men är även ett utmärkt val att servera till olika tapas och smårätter till minglet eller att sippa på som en aperitif innan middagsbjudningen.

Se matchande recept via vår matklubb Viva vin och mat! 

”PRISVÄRT! Ett friskt fräscht bubbel med finstämda fruktiga toner, frisk syra och rik mousse.

Ett riktigt prisvärt bubbel och en klar favorit till mingelfesterna!” – Monica Åhlund, Vinguiden december 2023.

 

” FYND!” – Eva Weckström, Vinbörsen 2023

 

Smakbeskrivning

El Mar Sparkling Brut är ett friskt och fruktigt mousserande vin från soliga Spanien som bjuder på smak av gröna äpplen, tropiska frukter och päron.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

el mar sparkling
Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!