Falu Rödvin

Art.nr 58370
Rött vin
Frankrike

Falu Rödvin är ett smakrikt och mustigt rött vin som precis som vår svenska kungafamilj har sitt ursprung i soliga södra Frankrike. Det ger ett generöst vin med smak av… Läs mer

207 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,8 g/100ml
  • Druvor Cabernet Sauvignon, Merlot och Carignan
  • Årgång Ej angivet
  • Producent JBF
  • Ursprung Frankrike

Utmärkelser

Om vinet

Falu Rödvin är ett smakrikt och mustigt rött vin som precis som vår svenska kungafamilj har sitt ursprung i soliga södra Frankrike. Det ger ett generöst vin med smak av körsbär, skogshallon, vanilj och choklad.

Falu Rödvin är ett pris, mat- och drickvänligt vin som kommer i generös box om 3 liter, noggrant utvalt för att passa perfekt till svenska favoriter, inte minst till vår älskade svenska husmanskost. Perfekt till vår nationalrätt köttbullar med gräddsås och syrliga lingon, till en härlig höstgryta som puttrat länge på spisen, en fläskkotlett med en krämig svampsås, raggmunk med knaperstekt bacon eller till spagettin med köttfärssås. Men även till en liten ostbit efter maten såklart.

Falu Rödvin, vinet med dalahästen. Nu behöver du aldrig mer googla vuxenvänlig dryck till köttbullarna!

Smakbeskrivning

Ett generöst vin med smak av körsbär, skogshallon, vanilj och choklad.

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!