Nyhet
Falu Rosévin

Falu Rosévin

Art.nr 75517
Rosévin
Frankrike

Falu  Rosévin! – Den efterlängtade kompanjonen till den succé boxen Falu Rödvin. Falu Rosévin är det bäst prisade rosévinet på box från Frankrike, tillgängligt för endast 219 kr, vilket motsvarar… Läs mer

219 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Frankrike

Om vinet

Falu  Rosévin! – Den efterlängtade kompanjonen till den succé boxen Falu Rödvin. Falu Rosévin är det bäst prisade rosévinet på box från Frankrike, tillgängligt för endast 219 kr, vilket motsvarar knappt 55 kr per flaska. Detta prisvärda och mångsidiga vin kommer i en generös 3-litersbox och är perfekt både som en uppfriskande aperitif och som sällskap till plockmat, snacks eller bufféer.

Se matchande recept via vår matklubb Viva vin och mat! 

Smakbeskrivning

Falu Rosévin är ett friskt och bärigt vin i ljus ton med härliga smaker av solmogna smultron, hallon, persika, färska örter och blodapelsin.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Falu Rosévin
Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!