Falu Vitvin Chardonnay

Art.nr 50300
Vitt vin
Italien

Äntligen är dagen kommen, nu lanseras uppföljaren till Falu Rödvin – Falu vitvin Chardonnay! En frisk och fruktig chardonnay perfekt att servera till husmanskost, buffén eller utomhusmiddagen. Finns just nu… Läs mer

207 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor chardonnay
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Italien

Om vinet

Äntligen är dagen kommen, nu lanseras uppföljaren till Falu Rödvin – Falu vitvin Chardonnay! En frisk och fruktig chardonnay perfekt att servera till husmanskost, buffén eller utomhusmiddagen. Finns just nu endast att beställa på systembolaget.se för 199 kr!

Precis som många svenskars favoritmat pasta kommer Falu vitvin från soliga Italien, en destination för både matupplevelser och bra viner. Det är ett friskt och generöst vitt vin med smak av päron, persika, citrus, vita blommor och inslag av vanilj. Falu Vitvin är ett mat- och drickvänligt vin som kommer i generös box om 3 liter, utvalt för att passa perfekt till svenska favoriter, inte minst till vår älskade husmanskost och traditionsenliga rätter.

Perfekt till en krämig dillstuvad potatis med Rimmad lax, grillad kyckling med säsongens härliga primörer eller till en bakad torskrygg med brynt smör och färskpotatis. Men passar även utmärkt till härliga tilltugg och småplock.

Falu Vitvin Chardonnay är ett utmärkt vin till säsongens utomhusmiddagar och bjudningar. Finns nu att beställa för 199 kr.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungItalien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Läs mer och se alla viner från Italien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!