Eko

Frey Organic Riesling

Art.nr 4690
Vitt vin
Tyskland, Rheinhessen

Ekologisk Riesling från Rheinhessen i Tyskland i en smidig 1,5 liters pouch!   Läs mer

175 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Pouch 1500 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 100% Riesling
  • Årgång 2023
  • Producent Weingut Frey
  • Ursprung Tyskland, Rheinhessen

Utmärkelser

Om vinet

Ekologisk Riesling från Rheinhessen i Tyskland i en smidig 1,5 liters pouch!

 

Smakbeskrivning

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon, vit persika, mandarin och örter.

Producent

Weingut Frey är en dynamisk vinproducent i Rheinhessen i södra Tyskland som drivs av två unga vinmakarbröder, Philipp och Christopher Frey. Sedan 2013 är alla deras 32 hektar egna odlingar ekologiskt certifierade. Båda bröderna har studerat vinodling och vinmakning på universitetet i Gesienheim som är ett av världens mest välkända. De kombinerar ekologiskt och modern teknik med familjens långa tradition av vinodling som sträcker sig så lång bak som 1700-talet.

Vingårdarna  är spridda över 20 km med byn Ober-Flörsheim i söder och Biebelnhem i norr. Jordmånen domineras av kalksten och lerjordar vilket ger vinerna en härlig mineralitet. Druvorna skördas delvis för hand och vid vinmakningen är man sedan mycket varsam med en försiktig pressning och använder till största delen naturliga jäststammar. Slutresultatet är rena, fylliga viner med stor personlighet.

Läs mer och se alla viner från Weingut Frey

UrsprungRheinhessen är Tysklands geografiskt största vinregion med odlingar belägna i trakterna kring städerna Mainz, Worms, Alzey och Bingen. Även om brantare vingårdar finns utgörs landskapet mestadels av böljande, vidsträckta fält och kullar. Området är historiskt känt för världens största odlingar av druvsorten silvaner men kanske främst för Liebfraumilch, ett lättsamt halvtorrt vin som kommer från vingårdar kring kyrkan Liebfrauenkirche i Worms. Liebfraumilch producerades förr i enorma mängder och till låg kvalité vilket gjorde att både vinstilen och Rheinhessen fick dåligt rykte. Men idag råder en helt annan anda i regionen och flera högkvalitativa producenter kan åtnjuta stor internationell berömmelse.
Läs mer och se alla viner från Rheinhessen

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!