Gold Dust Signature Red Blend

Art.nr 56275
Rött vin
Italien

Är du en av dem som gillar italienska rödviner med det lilla extra? Då ska du fortsätta läsa – Gold Dust är något för dig! En rödvinsbox helt klädd i… Läs mer

219 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 1,2 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång 2022
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Italien

Utmärkelser

Om vinet

Är du en av dem som gillar italienska rödviner med det lilla extra? Då ska du fortsätta läsa – Gold Dust är något för dig! En rödvinsbox helt klädd i skimrande guldglitter – både en fröjd för ögat och smaklökarna!

Gold Dust är ett vin som lämnar ett rejält avtryck och passar utmärkt till säsongens grillmiddagar, hemmakvällar eller när du vill avnjuta ett glas på egen hand.

Vinet består av en noga utvald blend av några av Italiens mest kända och prestigefyllda druvor som har fått mogna under den italienska solen, allt för att skapa ett vin som bjuder på det lilla extra och lämnar en unik smakupplevelse. Resultatet är ett härligt, fruktigt och okomplicerat vin, dessutom till ett slagkraftigt pris.

I smaken känner vi toner av solkyssta bär, mogna mörka körsbär och en avslutande ton av mjölkchoklad och krämig vanilj. Passar perfekt att servera till olika kötträtter, italienska charkuterier eller att njuta på egen hand.

Smakbeskrivning

Smak av solkyssta bär, mogna mörka körsbär och en avslutande ton av mjölkchoklad och krämig vanilj.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungItalien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Läs mer och se alla viner från Italien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!