Nyhet

Grandiosa Cabernet Sauvignon

Art.nr 71238
Rött vin
Chile

Nu lanseras äntligen den omåttligt populära GRANDIOSA på box! En GRANDE GRANDIOSA med STOR och fruktig smak från solmogna druvor av Cabernet Sauvignon från Chile som dessutom är den BÄST… Läs mer

199 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor 100% Cabernet Sauvignon
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Chile

Utmärkelser

Om vinet

Nu lanseras äntligen den omåttligt populära GRANDIOSA på box! En GRANDE GRANDIOSA med STOR och fruktig smak från solmogna druvor av Cabernet Sauvignon från Chile som dessutom är den BÄST PRISADE boxen på den omtyckta druvan, endast 199 för 3 Liter = 49,75 kr / flaska! Finns endast att beställa!

Grandiosa från Chile är uppföljaren till det storsäljande succévinet Grandiosa Malbec och är gjord på den prestigefyllda druvan Cabernet Sauvignon, en mycket uppskattad druva världen över, känd för sin fruktiga smak. I Chile får vingårdarna mycket sol och med sval vind från havet i väst och bergskedjan Anderna i öst får druvorna en generös och fruktig smak med toner av körsbär och svarta vinbär. När vinet sedan lagrats tillkommer mjuka toner av vanilj och choklad.

Grandiosa finns just nu endast i Systembolagets beställningssortiment, du beställer enkelt på hemsidan och boxen skickas sedan till ditt närmsta Systembolag inom ett par dagar!

Smakbeskrivning

En generös och fruktig smak med toner av körsbär, svarta vinbär och vanilj.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungPå bredden har landet en medelvidd på blott 18 mil, men här har de vattenrika floderna från Anderna i öster och dimmorna och vindarna från Stilla havet i väster skapat vad många kallat en vinodlares paradis – dessutom befriat från både mjöldagg och vinlus. Här finns utrymme för en mångfald av druvor och vinstilar. Produktionen är starkt exportinriktad och har rönt stora framgångar med sina fruktiga viner i modern stil - ofta marknadsförda utifrån druvsort. Den senaste succén är den nyupptäckta bordeauxdruvan carmenère, men även viner gjorda på druvblandningar har kommit i ropet.
Läs mer och se alla viner från Chile

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!