Grandiosa Gran Especial Malbec

Art.nr 75825
Rött vin
Argentina, Mendoza

Grandiosa Malbec är ett perfekt grillvin för 85 kr! Grandiosa är ett vin med STOR smak med inslag av mörka bär, vanilj, färska örter och viol. I pampig 1-liters flaska… Läs mer

85 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor 100% Malbec
  • Årgång 2020
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Argentina, Mendoza

Om vinet

Grandiosa Malbec är ett perfekt grillvin för 85 kr! Grandiosa är ett vin med STOR smak med inslag av mörka bär, vanilj, färska örter och viol. I pampig 1-liters flaska är det dessutom det BÄST PRISADE vinet från Argentina. Viner på Malbec är kända för att vara utmärkt till grillat då de möter de rökiga smakerna av köttet och dess proteiner genom sin tanninrika och samtidigt fruktiga stil.

Smakbeskrivning Grandiosa från Argentina är gjort på landets nationaldruva Malbec och är ett fylligt och matvänligt vin som bjuder på smaker av mörka bär, vanilj, färska örter, viol samt en välbalanserad fatkaraktär.

ProducentIcon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden. Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.
Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungMendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Mendoza utgör hjärtat i vinlandet Argentina och står för 80% av vinproduktionen. De första druvorna planterades av de spanska erövrarna invid Andernas floder redan på 1500-talet där de fann ett idealiskt klimat med inga eller små mängder nederbörd och med stora temperaturskillnader mellan natt och dag. Bland de blå druvorna dominerar Malbec, Bonarda, Cabernet Sauvignon och Syrah och bland den vita Sauvignon Blanc, Torrontes och Chardonnay.
Läs mer och se alla viner från Mendoza

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!