Vegan
Eko

Gran Passione Appassimento

Art.nr 3930
Rött vin
Italien, Apulien

Gran Passione kan som du säkert anar översättas från italienska till ”stor passion”. Det är en serie viner signerade familjen Botter – där vinerna ger uttryck för tradition och kvalitet.… Läs mer

115 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 14,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,8 g/100ml
  • Druvor Malvasia Nera, Merlot, Negroamaro
  • Årgång 2022
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Italien, Apulien

Om vinet

Gran Passione kan som du säkert anar översättas från italienska till ”stor passion”. Det är en serie viner signerade familjen Botter – där vinerna ger uttryck för tradition och kvalitet. Denna appassimento kommer från ekologiska odlingar i Apulien, södra Italien. Man har använt sig av de lokala druvsorterna Malvasia Negra och Negroamaro för att ge struktur, tillsammans med Merlot för att ge fruktighet och kropp. Appassimento-metoden innebär att en del av druvorna torkas i välventilerade rum efter skörd. Torkningsprocessen gör att aromer, syra och sötma koncentreras i druvorna. Inte mindre än 30-35 % av druvornas ursprungliga vikt avdunstar under torkningstiden. De druvor som valts ut för torkning ska helst ha lösa klasar, spargolo, för att luften enkelt ska kunna cirkulera. Gran Passione Appassimento Organic är en kryddig, elegant appassimento och ett typexempel på italiensk tradition.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungApulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.
Läs mer och se alla viner från Apulien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!