Vegan
Eko

Grillo

Art.nr 72977
Rött vin
Italien

Gillar du också de där spontana middagarna med familj och vänner? Där det räcker med en pasta bolognese eller något från grillen för att det ska bli perfekt? Famiglia Grillo… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 14%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,8 g/100ml
  • Druvor Nero d'Avola, Merlot
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Famiglia Grillo
  • Ursprung Italien

Utmärkelser

Om vinet

Gillar du också de där spontana middagarna med familj och vänner? Där det räcker med en pasta bolognese eller något från grillen för att det ska bli perfekt? Famiglia Grillo gör goda, fruktiga och kryddiga viner med hjärta och känsla för italiensk hantverkstradition. För tillfällen när god mat och gott sällskap är det viktigaste.

Smakbeskrivning

Ett klassiskt italienskt vin med inslag av solmogna körsbär och plommon, hallon, kryddor, kakao, örter och fat. Grillo Organic Rosso passar perfekt till pasta och grillat.

Producent

Famiglia Grillo är en kvalitetsmedveten ekologisk producent från det vackra Italien.

”För oss är det viktigt att inspireras av italiensk hantverkstradition. Vi gillar att blicka tillbaka på hur tidigare generationer arbetade i vingården och i vineriet. Precis på samma sätt som att din egen, hemgjorda pizza oftast blir som godast när du gör den från grunden – tror vi att vin blir som mest välsmakande när det får ta lite tid.

Det innebär bland annat att vi väntar med att skörda till dess att druvorna mognat fullt ut. Den lilla pinnen du kan så på varje flaska, kallad tralcetto, är en del av vinrankan som beskurits under växtsäsongen. Vi applicerar varje tralcetto för hand för att du ska få med dig en del av vår tradition till ditt middagsbord.

Hantverk är för oss detsamma som kärlek till och omsorg för naturen. Grillo Organic Rosso är gjord på ekologiskt odlade druvor. Det innebär att många olika arter samsas i vingården. Från fjärilar och insekter till olika sorters gräs som växer mellan vinrankorna. Vi använder inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.”

Läs mer och se alla viner från Famiglia Grillo

UrsprungItalien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Läs mer och se alla viner från Italien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!