Nyhet

havn

Art.nr 72917
Vitt vin
Tyskland

NYHET! Havn är en ekologisk Riesling som framställs av bröderna Philipp och Christopher Frey i Rheinhessen, som ligger vackert beläget på den vänstra Rheinstranden. Läs mer

115 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,14 g/100ml
  • Druvor Riesling
  • Årgång 2022
  • Producent Weingut Frey
  • Ursprung Tyskland

Om vinet

NYHET! Havn är en ekologisk Riesling som framställs av bröderna Philipp och Christopher Frey i Rheinhessen, som ligger vackert beläget på den vänstra Rheinstranden.

Smakbeskrivning

En frisk och fruktig Riesling med inslag av gröna äpplen, örter, päron, mineral, honung och lime.

Producent

Weingut Frey är en dynamisk vinproducent i Rheinhessen i södra Tyskland som drivs av två unga vinmakarbröder, Philipp och Christopher Frey. Sedan 2013 är alla deras 32 hektar egna odlingar ekologiskt certifierade. Båda bröderna har studerat vinodling och vinmakning på universitetet i Gesienheim som är ett av världens mest välkända. De kombinerar ekologiskt och modern teknik med familjens långa tradition av vinodling som sträcker sig så lång bak som 1700-talet.

Vingårdarna  är spridda över 20 km med byn Ober-Flörsheim i söder och Biebelnhem i norr. Jordmånen domineras av kalksten och lerjordar vilket ger vinerna en härlig mineralitet. Druvorna skördas delvis för hand och vid vinmakningen är man sedan mycket varsam med en försiktig pressning och använder till största delen naturliga jäststammar. Slutresultatet är rena, fylliga viner med stor personlighet.

Läs mer och se alla viner från Weingut Frey

UrsprungTyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.
Läs mer och se alla viner från Tyskland

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!