Vegan
Eko

Heartwood Organic Wine Zinfandel

Art.nr 80419
Rött vin
Italien, Apulien

Heartwood är en ekologisk Zinfandel med generöst fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av vanilj, björnbär, mynta, blåbär och choklad.     Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor Zinfandel
  • Årgång 2022
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Italien, Apulien

Om vinet

Heartwood är en ekologisk Zinfandel med generöst fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av vanilj, björnbär, mynta, blåbär och choklad.

 

 

Smakbeskrivning

Generöst fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av vanilj, björnbär, mynta, blåbär och choklad.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungApulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.
Läs mer och se alla viner från Apulien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!