Heartwood Organic Wine Zinfandel

Heartwood Organic Wine Zinfandel

89 kr (nr. 80419) Rött vin, fylligt Apulien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En generös Zinfandel med mycket smak!

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Zinfandel
Årgång 2019
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Zinfandel
Veganvänligt Ja.
Producent Icon Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en generös och rund smak med toner av mörka bär, mogna körsbär, choklad, färska örter och madagaskarvanilj.
Passar till Passar utmärkt tillsammans med en grillad köttbit, en krämig pasta eller på egen hand.

Om Icon Wines

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.

Övrigt

Heartwood Organic Zinfandel är ett kraftfullt vin som är framtaget med största hänsyn till naturen. Druvorna har skördats för hand vid perfekt mognad för att ge så komplex smak till vinet som möjligt.

Vinet har en generös och rund smak med toner av mörka bär, mogna körsbär, choklad, färska örter och Madagaskarvanilj.