Vegan

Il Barone Cava

Art.nr 55062
Cava
Spanien, D.O. Cava

Il Barone Cava – en välbalanserad cava där kvalitet och pris är i harmoni. Druvorna till Il Barone Cava kommer från Katalonien i soliga nordöstra Spanien och druvorna är macabeo,… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 4,1 g/100ml
  • Druvor Macabeo, Xarello, Parellada
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien, D.O. Cava

Om vinet

Il Barone Cava – en välbalanserad cava där kvalitet och pris är i harmoni. Druvorna till Il Barone Cava kommer från Katalonien i soliga nordöstra Spanien och druvorna är macabeo, xarello och parellada, de tre huvudsakliga druvorna för produktion av mousserande vin till D.O. Cava. På samma traditionella metod som Champagne blir de efter 9 månaders lagring i flaskan till cava.

Varumärket Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna.

Smakbeskrivning

En fruktig och krispig cava med inslag av solmogna päron, honungsmelon, mandarin, kex, gröna äpplen, örter och citrusskal. En cava som också rundas av med en frisk syra.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungCava är ett spanskt mousserande vitt eller rosévin tillverkat i någon av regionerna Katalonien, Aragonien, Navarra, La Rioja, Baskien, Valencia, Extremadura, eller Castilla-León. Över 90% av all Cava framställs i Katalonien och Cava är det katalanska ordet för källargrotta. Den tillverkas med samma metod som champagne, det vill säga den andra jäsningen sker i flaskan och precis som i Champagne tillsätts en viss mängd druvjuice innan buteljering med varierande sötma. Cava är ofta torr och de varmväxta, lokala druvorna ger en bredare, mera rostad smak än vad champagne brukar ha. Druvsorter som används är på den blå sidan Monastrell och Pinot Noir, och på den gröna Xarel-lo, Parellada, Macabeo och Chardonnay.
Läs mer och se alla viner från D.O. Cava

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!