Il Barone Ecologico

Il Barone Ecologico

169 kr (nr. 76512) Vitt vin Spanien

Nu lanseras detta tilltalande och ekologiska vita vin från Il Barone som har en ren och torr stil med friska inslag. Il Barone Ecologico bjuder på fräscha och fruktiga smaker av honungsmelon och päron samt inslag av örter.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Macabeo
Årgång 2019
Alkoholhalt 11,5%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Ekologiskt vin
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning l Barone Ecologico har en ren och torr stil med friska inslag och bjuder på fräscha och fruktiga smaker av honungsmelon och päron samt inslag av örter.
Passar till Detta vin passar utmärkt tillsammans med saftiga kycklingfiléer i ugnen med vårens primörer och en kall fräsch sås eller varför inte avnjuta Il Barone Ecologico som sällskapsvin till enkla snacks?

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Spanien

Spanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet – kalla vintrar och mycket varma torra somrar.