Nyhet

Il Barone Rosé 1 Liter

Art.nr 73127
Rosévin
Spanien

Svenskarnas favorit Il Barone utökar portföljen! Nu lanseras Il Barone Rosé i en generös 1-liters butelj, som dessutom är den bäst prissatta ekologiska roséflaskan. Ett vin som verkligen för tankarna… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor Garnacha & Tempranillo
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Om vinet

Svenskarnas favorit Il Barone utökar portföljen! Nu lanseras Il Barone Rosé i en generös 1-liters butelj, som dessutom är den bäst prissatta ekologiska roséflaskan. Ett vin som verkligen för tankarna till den ljuva vårsolen. Rosévinet är ett fruktigt, friskt och ekologiskt rosévin från Spanien gjort på druvorna Garnacha och Tempranillo som är klassiska druvor i roséviner. Il Barone Rosé 1 liter är ett ekologiskt rosévin för alla olika tillfällen. Det fungerar lika bra att servera till rätter med fisk och skaldjur, kycklingsallad eller till helgbrickan med blandade godsaker som att avnjuta vinet på egen hand. Helt enkelt ett vin för alla tillfällen!

Varumärket Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna.

 

Smakbeskrivning

I smaken bjuds vi av härliga toner av jordgubbar, hallon och smultron som rundas av med en välbalanserad syra vilket ger vinet en elegant smak.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!