Vegan
Eko

Il Barone Organic Rosé

Art.nr 74920
Rosévin
Spanien

Il Barone Organic Rosé – ett välbalanserat ekologiskt rosévin från Spanien där kvalitet och pris är i harmoni. Vinet är gjort på druvorna garnacha och tempranillo som är klassiska rosévinsdruvor… Läs mer

205 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor Garnacha & Tempranillo
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Utmärkelser

Om vinet

Il Barone Organic Rosé – ett välbalanserat ekologiskt rosévin från Spanien där kvalitet och pris är i harmoni. Vinet är gjort på druvorna garnacha och tempranillo som är klassiska rosévinsdruvor och som odlas på den spanska högplatån i den centrala delen av landet. Il Barone Organic Rosé är dessutom ekologiskt odlad, vilket innebär att druvorna är helt obesprutade och uppfyller de ekologiska kraven i harmoni med naturen.

Varumärket Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna.

Smakbeskrivning

Ett ekologiskt rosévin som erbjuder fruktiga, ungdomliga och friska smaker med inslag av jordgubbar, hallon och smultron. Så som ett rosévin ska smaka.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!