Il Barone Rosé

Il Barone Rosé

179 kr (nr. 74920) Rosévin

Il Barone Rosé gjort på de smakrika druvorna Garnacha och Tempranillo som är klassiska druvor i roséviner. Vinet är ekologiskt odlat vilket innebär att druvorna helt obesprutade och uppfyller de ekologiska kraven i harmoni med naturen.

Rosévin passar utmärkt till både vardag och fest, som sällskapsvin eller till maten. Il Barone rosé passar perfekt till rätter på fisk, lättare kött eller skaldjur. Varför inte en fläskfilé med ugnsbakad klyftpotatis och en härlig sås? Eller till en fin bit stekt eller grillad lax?

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Garnacha och Tempranillo
Årgång 2019
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Nyhet 28 januari 2020
Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Sockerhalt 0,5 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktiga, ungdomliga och friska smaker med inslag av jordgubbar, hallon och smultron - så som ett rosévin ska smaka.
Passar till Fisk, lättare kött eller skaldjur

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!