Il Barone Rosso

Il Barone Rosso

175 kr (nr. 2353) Rött vin, medelfylligt Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Mjukt och bärigt rött vin från Italien.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Sangiovese
Årgång 2019
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Röda boxar
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Ett medelfylligt rödvin med inslag av mörka körsbär, lakrits, örter och muskot.
Passar till Servera Il Barone Rosso vid cirka 16°- 18° C till rätter av ljust kött, vegetariska rätter eller till din favoritpasta eller pizza. Passar även utmärkt som buffévin.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.

Övrigt

Röd Box