Vegan

Il Barone Rosso

Art.nr 2353
Rött vin
Italien

Il Barone Rosso – ett välbalanserat rött vin på bag-in-box från Italien där kvalitet och pris är i harmoni. Druvorna till Il Barone Rosso kommer från Apulien i Italien och… Läs mer

199 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 1,0 g/100ml
  • Druvor Sangiovese & Montepulciano
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Italien

Utmärkelser

Om vinet

Il Barone Rosso – ett välbalanserat rött vin på bag-in-box från Italien där kvalitet och pris är i harmoni. Druvorna till Il Barone Rosso kommer från Apulien i Italien och tillhör Italiens mest odlade druvor, sangiovese och montepulciano.

Varumärket Il Barone genomsyras av värdeorden tradition, hållbarhet och god kvalitet för pengarna.

Smakbeskrivning

Ett medelfylligt rödvin med inslag av mörka körsbär, hallon, vanilj, lakrits, örter och fat.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungItalien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Läs mer och se alla viner från Italien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!