Eko

King’s Bay

Art.nr 73738
Vitt vinEkologiskt
Nya Zeeland, Marlborough

King´s Bay Organic Sauvignon Blanc är ett krispigt, elegant och helt underbart vitt vin. De ekologiska druvorna odlas i regionen Marlborough på Sydön i Nya Zeeland. Dessa breddgrader utgör den… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Sauvignon Blanc
  • Årgång 2019
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Nya Zeeland, Marlborough

Om vinet

King´s Bay Organic Sauvignon Blanc är ett krispigt, elegant och helt underbart vitt vin. De ekologiska druvorna odlas i regionen Marlborough på Sydön i Nya Zeeland. Dessa breddgrader utgör den sydligaste gränsen för vinproduktion i världen och det svala klimatet möjliggör en friskhet i vinerna som man annars bara finner i norra Europa, exempelvis i Loiredalen i Frankrike.

Smakbeskrivning King’s Bay Sauvignon Blanc har en aromatisk och karakteristisk doft av tropisk frukt, fläder och krusbär. Smaken är druvtypisk och frisk med toner av päron och citrus.

ProducentIcon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden. Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.
Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungNya Zeelands största och kanske mest kända distrikt är Marlborough, beläget på sydöns nordöstra del. Klimatet är svalt och området skyddas från kalla sydliga vindar av bergskedjan Kaikoura Range. Distriktets mest planterade druvsort är sauvignon blanc.
Läs mer och se alla viner från Marlborough

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!