Utgått

La Vicina Barbera d’Asti

Art.nr 50200
Rött vin
Italien, Barbera d'Asti

”…charmerande matvänligt rött från italienska Piemonte–regionen….5 av 5 poäng. Full pott!” – Boxtoppen La Vicina Barbera d’Asti är resultatet av ett samarbete mellan familjen Gagliardo och Icon Wines. Familjen Gagliardo… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 14,5%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor 100% Barbera
  • Årgång 2019
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Italien, Barbera d'Asti

Om vinet

”…charmerande matvänligt rött från italienska Piemonteregionen….5 av 5 poäng. Full pott!” – Boxtoppen

La Vicina Barbera d’Asti är resultatet av ett samarbete mellan familjen Gagliardo och Icon Wines. Familjen Gagliardo är en välkänd och uppskattad producent från den kända vinregionen Piemonte i norra Italien. Vinet är producerat på utvalda Barbera-druvor från familjens odlingslägen och har en generös smak som är mjukt och fruktigt med toner av skogsbär, färska örter och tryffel. Vinet har en frisk syra som gör att det passar perfekt till italiensk mat så som charkbricka, pizza, pasta men även till en bit parmesanost.

Smakbeskrivning

Generös smak som är mjuk och fruktigt med toner av skogsbär, färska örter och tryffel.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungViner med beteckningen Barbera d’Asti är gjorda på minst 90% barbera som har odlats i de kulliga områdena runt orten Asti i Piemonte. Ursprunget fick officiell DOCG-status 2008.
Läs mer och se alla viner från Barbera d'Asti

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!