Utgått
Vegan

Lush Sauvignon Blanc

Art.nr 56230
Vitt vin
Spanien

Den glittrande nyheten Lush Sauvignon Blanc är svår att slita blicken ifrån. Med en sådan extravagant look så måste ju smaken spegla boxens yttre? Och ja, det gör den. Lush… Läs mer

227 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor 100% Sauvignon Blanc
  • Årgång 2021
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Utmärkelser

Om vinet

Den glittrande nyheten Lush Sauvignon Blanc är svår att slita blicken ifrån. Med en sådan extravagant look så måste ju smaken spegla boxens yttre? Och ja, det gör den. Lush Sauvignon Blanc är en smakupplevelse med toner av krispiga gröna äpplen, saftig lime, syrliga krusbär och en touch av passionsfrukt. Och vad äter man då till en sådan krispig och uppfriskande glitterexplosion? Fisk och skaldjur passar såklart utmärkt, men Lush är mingelvänligt och därmed en perfekt sällskapsdryck som funkar till många olika rätter så som en härlig buffé, brunch eller till olika typer av snacks. Varför inte till charkbrickan? Chipsen med löjromsdipp? Till hemgjord chili cheese? Eller varför inte bara avnjutas på egen hand? Mums!

Lush är gjort på den populära druvan Sauvignon Blanc från Spanien där druvorna har fått extra mycket sol för maximal smak.

Smakbeskrivning

Lush Sauvignon Blanc är en smakupplevelse med toner av krispiga gröna äpplen, saftig lime, syrliga krusbär och en touch av passionsfrukt.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!