Lynx Barrel fermented Chardonnay

Art.nr 4653
Vitt vin
USA, Kalifornien

Ett praktexempel på en elegant ekfatslagrad Chardonnay från Kalifornien. Vinet har jäst på ekfat, samt lagrats sex månader på amerikanska ekfat vilket gett ett friskt vitt vin med härlig fatkaraktär… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor 100% Chardonnay
  • Årgång 2021
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Utmärkelser

Om vinet

Ett praktexempel på en elegant ekfatslagrad Chardonnay från Kalifornien. Vinet har jäst på ekfat, samt lagrats sex månader på amerikanska ekfat vilket gett ett friskt vitt vin med härlig fatkaraktär och stor smak. LYNX är det första vinföretaget som har ett samarbete med Bower (tidigare pantapå) som möjliggör för konsumenter att enkelt panta sin vinflaska eller bag in box när det är dags att återvinna den.
www.lynxwines.com

Smakbeskrivning

Elegant smak med inslag av tropisk frukt, smör, nötter, kardemumma och äpplen. Välbalanserad med frisk syra.

Producent

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!