Lynx Chardonnay Barrel-aged

Art.nr 50207
Vitt vin
USA, Kalifornien

En stiltypisk fatad kalifornisk chardonnay! Lynx Chardonnay Barrel-aged erbjuder friska, eleganta och smöriga toner i en snygg och smidig bag-in-box. Ett självklart val till fisk och skaldjur, ljust kött, till… Läs mer

279 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor 100% chardonnay
  • Årgång 2022
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Utmärkelser

Om vinet

En stiltypisk fatad kalifornisk chardonnay! Lynx Chardonnay Barrel-aged erbjuder friska, eleganta och smöriga toner i en snygg och smidig bag-in-box.

Ett självklart val till fisk och skaldjur, ljust kött, till vegetariska rätter med krämiga såser eller till något så otippat, men ack så perfekt kombo, wasabinötter.

Because great taste is always right!
www.lynxwines.com

Smakbeskrivning

Smaken är fruktig med fatkaraktär och har inslag av tropisk frukt, smör, gula äpplen, macadamianötter, vanilj och grillad citron.

Producent

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!