Lynx Chardonnay Barrel-aged

Art.nr 50207
Vitt vin
USA, Kalifornien

LYNX Chardonnay Barrel-aged på en snygg och smidig bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk Chardonnay som gör sig lika bra på terrassen till solens första strålar, som på middagen med… Läs mer

259 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor 100% chardonnay
  • Årgång 2021
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Om vinet

LYNX Chardonnay Barrel-aged på en snygg och smidig bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk Chardonnay som gör sig lika bra på terrassen till solens första strålar, som på middagen med dina närmaste. Because great taste is always right!

Lynxwines.com 

 

Smakbeskrivning

Vinet är en stiltypisk fatad kalifornisk Chardonnay med stor smak som bjuder på friska, eleganta och smöriga toner från amerikanska ekfat. I smaken känner du inslag av gult äpple, päron, lime och melon samt en avslutande ton av nöt.

Producent

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!