LYNX Napa Valley Cabernet Sauvignon

Art.nr 59948
Rött vin
USA, Kalifornien, Napa Valley

Lynx Cabernet Sauvignon är ett elegant vin från Napa Valley, Kalifornien och en del av Lynx Signature Series som erbjuder premiumviner gjort på väl utvalda druvor. Här möts en fruktig… Läs mer

249 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Utmärkelser

Om vinet

Lynx Cabernet Sauvignon är ett elegant vin från Napa Valley, Kalifornien och en del av Lynx Signature Series som erbjuder premiumviner gjort på väl utvalda druvor.

Här möts en fruktig och koncentrerad smak tillsammans med en tydlig fatkaraktär efter 14 månaders lagring på amerikanska ekfat. Ett vin med generösa toner av svarta vinbär, plommon, nyrostat kaffe, vanilj och mörk choklad.

Druvorna kommer från vingårdar i de väl ansedda områdena Pope, Oak Knoll och Yountville i det välkända vindistriktet Napa Valley i Kalifornien, USA.

  • Pope Valley – Beläget i den nordöstra delen av Napa Valley ligger det historiska området Pope Valley i vilket man finner några av de äldsta vinodlingarna i Napa Valley.
  • Younteville – I hjärtat av Napa Valley finner man historiska Yountville där de första vinrankorna i Napa Valley planterades år 1836, vilket gör detta område till ett av de mest intressanta och erkända områdena i Napa Valley.
  • Oak Knoll – Söder om Yountville finns området Oak Knoll, ett ”cool climate” område som ofta kallas Napas ”sweet Spot” och som ger eleganta viner med hög koncentration och härlig syra.

Servera Lynx Cabernet Sauvignon till eleganta kötträtter av hög kvalitet, gärna nöt eller vilt, eller tillsammans med en bit lagrad hårdost av bästa kvalitet.

Because great taste is always right!
www.lynxwines.com

Smakbeskrivning

Fruktig och koncentrerad smak med tydlig fatkaraktär. Inslag av svarta vinbär, plommon, björnbär, nyrostat kaffe, vanilj och mörk choklad.

Producent

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungNapa Valley är juvelen i det Kaliforniska vinarvet. Det var här allt började och här finns många av de mest exklusiva vinerna i regionen. Här är det främst storslagna rödviner på Cabernet Sauvignon som gäller. Napa är relativt varmt men nattliga svala vindar håller druvorna i skicka under mognadsperioden. Det bästa vinerna härifrån mäter sig med de allra främsta i resten av vinvärlden. Vinindustrin har bidragit med mycket turism och en effekt av detta är en hel rad restauranger i toppklass.
Läs mer och se alla viner från Napa Valley

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!