Lynx Pinot Noir

Art.nr 70990
Rött vin
USA, Kalifornien

Lynx Pinot Noir från Kalifornien är ett premiumvin av högsta kvalitet! En elegant och generös Pinot Noir med smak av solmogna jordgubbar, körsbär, björnbär och färska örter, samt en härlig… Läs mer

139 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor 100% Pinot Noir
  • Årgång 2022
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Utmärkelser

Om vinet

Lynx Pinot Noir från Kalifornien är ett premiumvin av högsta kvalitet! En elegant och generös Pinot Noir med smak av solmogna jordgubbar, körsbär, björnbär och färska örter, samt en härlig fatkaraktär och inslag av vanilj och choklad.

Druvorna till Lynx Pinot Noir odlas i Kalifornien, även kallat ”the Wine State”, där de flesta av USA’s allra bästa viner produceras. Pinot Noir druvan anses komplex och svår att odla, men i Kaliforniens varierade klimat och med ett stort engagemang från vinmakaren kommer druvan verkligen till sin rätt.

Lynx Pinot Noir är ett allsidigt vin som passar såväl till vardagsmiddagen som till förminglet eller den lyxiga söndagsmiddagen. Finns i butik och att beställa på Systembolaget.se.

Because great taste is always right!
www.lynxwines.com

Smakbeskrivning

En elegant och generös Pinot Noir. Full av smak från solmogna jordgubbar, körsbär och björnbär samt en härlig fatkaraktär, avslutas snyggt med inslag av vanilj och choklad.

Producent

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!