Nyhet

Lynx Pinot Noir

Art.nr 70990
Rött vin
USA, Kalifornien

NYHET! Nu lanseras en exklusiv Pinot Noir full av smak från det redan omtyckta varumärket LYNX! Lynx Pinot Noir är ett allsidigt vin som passar såväl till vardagsmiddagen som till… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor 100% Pinot Noir
  • Årgång 2019
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Om vinet

NYHET! Nu lanseras en exklusiv Pinot Noir full av smak från det redan omtyckta varumärket LYNX! Lynx Pinot Noir är ett allsidigt vin som passar såväl till vardagsmiddagen som till förminglet eller den lyxiga söndagsmiddagen. Tycker du också om den trendiga, sofistikerade och tilltalande druvan Pinot Noir? Lynx Pinot Noir finns nu att beställa på Systembolaget.se för 109 kr/flaskan!

Smakbeskrivning En elegant och generös Pinot Noir. Full av smak från solmogna jordgubbar, körsbär och björnbär samt en härlig fatkaraktär, avslutas snyggt med inslag av vanilj och choklad

ProducentHouse of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel - Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.
Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!