Lynx Pinot Noir

Art.nr 2452
Rött vin
USA, Kalifornien

Lynx Pinot Noir av högsta kvalitet från Kalifornien! Generös och full av smak. Ett utomordentligt sällskapsvin med en rund, fin eftersmak som sitter i. Pinot Noir är en av världens… Läs mer

329 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 100% Pinot Noir
  • Årgång 2022
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung USA, Kalifornien

Utmärkelser

Om vinet

Lynx Pinot Noir av högsta kvalitet från Kalifornien! Generös och full av smak. Ett utomordentligt sällskapsvin med en rund, fin eftersmak som sitter i. Pinot Noir är en av världens mest svårodlade druvor. Den trivs dock väldigt bra i Kalifornien och ger viner med mer nyanserad smak av jordgubbar, smultron och viss kryddighet.

Because great taste is always right!
www.lynxwines.com

 

Smakbeskrivning

En härlig Pinot Noir med smak från solmogna jordgubbar, körsbär, björnbär och färska örter, samt en härlig fatkaraktär. Avslutas snyggt med inslag av vanilj och choklad. 

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!