Utgått

LYNX Riesling

Art.nr 57896
Vitt vin
USA, Washington

Lynx Signature Series Riesling är ett noggrant framtaget vin från väl utvalda Riesling-druvor från Washington State, USA. Här möts noter av vit persika, ananas och lime tillsammans med inslag av… Läs mer

81 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 1,4 g/100ml
  • Druvor 100% Riesling
  • Årgång 2021
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Washington

Om vinet

Lynx Signature Series Riesling är ett noggrant framtaget vin från väl utvalda Riesling-druvor från Washington State, USA. Här möts noter av vit persika, ananas och lime tillsammans med inslag av gröna äpplen, honung och tydliga toner av mineral.

Detta vin av 100% Riesling-druvor är ett ljust, smakrikt och lättsamt vin med utsökt balans i ett friskt uttryck. Den höga syran tillsammans med en välbalanserad sötma skapar ett vin som tillsammans med smakrik mat är ett svårslaget vin. Duka upp vinet till rätter från det asiatiska köket som med sin hetta och umami får vinet att verkligen komma till sin rätt. Eller varför inte servera det som aperitif till löjromspizza med västerbottenost eller färska skaldjur?

Riesling från Washington State kännetecknas av sin naturliga syra och friskhet som kommer från det soliga klimatet som tillsammans med svalare nätter skapar ideala förhållande för intensiv arom- och smakutveckling i de mogna druvorna. Druvorna i denna Riesling kommer från vingårdar runt Ancient Lakes Columbia Valley AVA, beläget på en hög, sval och torr plats skyddat av Kaskadbergen. Där växer druvorna på jord av basalt som är av vulkaniskt ursprung och caliche som är ett kalkhaltigt jordlager, något som tydligt framträder i vinet. Ett svårslaget klimat för vitvinsproduktion vilket gör det till en av de bästa platserna för produktion av vita viner i regionen.

Smakbeskrivning

Smak av vit persika, ananas och lime tillsammans med inslag av gröna äpplen, honung och tydliga toner av mineral. 

Producent

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungWashington är den näst största vinproducerande staten i USA och ligger i nordvästra hörnet med Kanada i norr och kusten mot Stilla Havet. De största vinområdena är Columbia Valley och Puget Sound. Columbia Valley är med sitt lite varmare klimat känt för sina röda viner av druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot medan man i Puget Sounds svalare och fuktiga klimat främst producerar vita viner.
Läs mer och se alla viner från Washington

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!