Lynx Petite Sirah Zinfandel

Lynx Petite Sirah Zinfandel

269 kr (nr. 72675) Rött vin Kalifornien, USA

Lynx Zinfandel Petite Sirah är ett fylligt, fruktigt och generöst vin med fatkaraktär.
www.lynxwines.com

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2018
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Zinfandel
Producent House of Big Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Lynx är ett fylligt och generöst vin med fatkaraktär som smakar härligt fruktigt med toner av blåbär, björnbär, vaniljstång och choklad. Lynx har en mjuk känsla och sammetslen struktur vilket vinets nyanserade tanniner bidragit till. Ytterligare smakinslag finns från mynta, kryddnejlika och svartpeppar.
Passar till Lynx fylliga och stora karaktär gör att det fungerar utmärkt till smakrika rätter av lamm- eller nötkött, gärna saftigt helstekt i ugnen med en god gratäng till eller varför inte på egen hand.

Om House of Big Wines

House of Big Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och lokala producenter. Målsättningen är att producera viner av högsta kvalitet med stora smakupplevelser.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.