Lynx Petite Sirah Zinfandel

Art.nr 72675
Rött vin
USA, Kalifornien

En stor smakupplevelse, tack vare en väl avvägd blend av druvorna Petite Sirah och Zinfandel – en perfekt kombo som här ger ett smakrikt och fruktdrivet vin med ekfatskaraktär. Lynx… Läs mer

269 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Petite Sirah, Zinfandel
  • Årgång 2018
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Utmärkelser

Om vinet

En stor smakupplevelse, tack vare en väl avvägd blend av druvorna Petite Sirah och Zinfandel – en perfekt kombo som här ger ett smakrikt och fruktdrivet vin med ekfatskaraktär. Lynx Petite Sirah Zinfandel är en amerikansk storsäljare som alltid levererar.
www.lynxwines.com

Smakbeskrivning Ett generöst och smakrikt vin fullt av mörka bär, örter, vanilj och mjölkchoklad.

ProducentHouse of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel - Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.
Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!