Lynx Petite Sirah Zinfandel

Art.nr 72675
Rött vin
USA, Kalifornien

Lynx Petite Sirah Zinfandel, en stor smakupplevelse, tack vare en väl avvägd blend av druvorna Petite Sirah och Zinfandel – en perfekt kombo som här ger ett kraftfullt rött vin… Läs mer

299 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,8 g/100ml
  • Druvor Petite Sirah, Zinfandel
  • Årgång 2022
  • Producent House of Big Wines
  • Ursprung USA, Kalifornien

Utmärkelser

Om vinet

Lynx Petite Sirah Zinfandel, en stor smakupplevelse, tack vare en väl avvägd blend av druvorna Petite Sirah och Zinfandel – en perfekt kombo som här ger ett kraftfullt rött vin på bag-in-box med stor karaktär. En amerikansk storsäljare som alltid levererar.

Soliga amerikanska västkusten där just Kalifornien ligger, lämpar sig ytterst väl för att producera högkvalitativt vin och när det kommer till druvsorten Petite Sirah är man bland de främsta i världen.

Passar utmärkt till exempelvis grillat kött av nöt, pastagratäng med kyckling, goda charkuterier, en härlig svampgryta eller helt på egen hand.

Because great taste is alway right!
www.lynxwines.com

 

Smakbeskrivning

Ett generöst och smakrikt rött vin fullt av mörka bär, örter, vanilj och mjölkchoklad, samt med ekfatskaraktär.

Producent

House of Big Wines är ett nära samarbete mellan The Wine Team och amerikanska vinproducenter och odlare, de flesta från Kalifornien i USA. Ett långsiktigt och nära samarbete som ger viner av högsta kvalitet där mycket smak står i fokus. Med modern vinmakning och ett hållbart synsätt skapas medaljvinnande och smakrika viner för olika tillfällen. Inom House of Big Wines produceras både flaggskeppet LYNX, samt tre olika spännande stilar av amerikansk Zinfandel – Buffalo Barrel, Bellflower samt Ultimate Zin.

Läs mer och se alla viner från House of Big Wines

UrsprungDe kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.
Läs mer och se alla viner från Kalifornien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!