Lynx Petite Sirah Zinfandel

Lynx Petite Sirah Zinfandel

92 kr (nr. 74087) Rött vin Kalifornien, USA

Fylligt rött med smakrik karaktär.
www.lynxwines.com

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Petite Sirah, Zinfandel
Årgång 2018
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Zinfandel
Producent House of Big Wines

Innehållet

Smakbeskrivning Fyllig smak med stor karaktär och fruktiga toner av mörka bär, örter, vanilj, choklad och rostad ek.
Passar till Med sin generösa stil passar detta röda vin utmärkt till smakrika rätter som grillat kött av nöt och lamm, goda charkuterier eller helt på egen hand.

Om House of Big Wines

House of Big Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och lokala producenter. Målsättningen är att producera viner av högsta kvalitet med stora smakupplevelser.

Om Kalifornien, USA

De kaliforniska vinerna är de absolut mest välkända bland de amerikanska vinerna, och delstaten svarar för huvuddelen av USA:s vinproduktion. Distriktet i sig är uppdelat i fem regioner, där Central Valley längre in i landet står för 75 procent av produktionen. Variationen bland de kaliforniska vinerna är stor; klimat, jord, druvor och höjdskillnader gör att det kan tillverkas många olika typer av vin. De flesta av vinerna är karaktärsfulla och gjorda av endast en druvsort och de vanligaste druvorna är Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay och Riesling.

Övrigt

LYNX Petite Sirah är ett kraftfullt rött vin med stor karaktär. De nyanserade tanninerna bidrar ytterligare till vinets mjuka känsla och sammetslena struktur. Kalifornien, den soliga amerikanska västkusten, lämpar sig ytterst väl för att producera vin av högsta kvalitet och när det kommer till den populära druvsorten Petite Sirah är man bland de främsta i världen. Smakrika LYNX Petite Sirah är just en sådan fulländare och bjuder på en fyllig och generös smak med fruktig karaktär.