Maison Bonjour Chardonnay

Maison Bonjour Chardonnay

92 kr (nr. 79671) Vitt vin Pays d'Oc, Frankrike

Välkomna en STORARTAD nyhet i pampig 1-liters butelj från Frankrike, gjord på den omtyckta druvan Chardonnay. Maison Bonjour är en klassisk, druvtypisk Chardonnay med smak av tropiska frukter, äpplen och citrus. Vinet är tillverkat enligt traditionell fransk vinmakning och har en elegant ekfatskaraktär vilket ger den där lilla extra finessen.

Skriv ut Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Chardonnay
Årgång 2019
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 1000 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Vita Viner
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet består av noga utvalda Chardonnay druvor som odlats i vinodlingsområdet IGP Pays d’Oc som ligger i de soliga södra delarna av Frankrike. Det varma klimatet i området bidrar till en hög mognad i druvorna vilket ger ett fruktdrivet vin med hög smakkoncentration. Maison Bonjour Chardonnay är en klassisk, druvtypisk Chardonnay med smak av tropiska frukter, äpplen och citrus.
Passar till Fruktigheten och elegansen i vinet passar utmärkt tillsammans med ugnsbakad lax med säsongens rostade rotfrukter eller varför inte till en fyllig pumpasoppa tillsammans med nybakat bröd och en smakrik ost?

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Pays d'Oc, Frankrike

IGP Pays d’Oc är ett 200 km långt, officiellt geografiskt ursprung för vinodling i södra Frankrike som omfattar länen Pyrénées-Orientales, Aude, Hérault och Gard. Klimatet är starkt präglat av Medelhavets vindar och sol.