Maison Bonjour Chardonnay

Art.nr 79671
Vitt vin
Frankrike, Pays d'Oc

För den som letar efter en klassisk Chardonnay är detta det perfekta valet. Druvorna som odlas i området Pays d’Oc i södra Frankrike får tack vare det varma och soliga… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,1 g/100ml
  • Druvor 100% Chardonnay
  • Årgång 2022
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Frankrike, Pays d'Oc

Om vinet

För den som letar efter en klassisk Chardonnay är detta det perfekta valet. Druvorna som odlas i området Pays d’Oc i södra Frankrike får tack vare det varma och soliga klimatet en högre mognad och härlig fruktighet vilket tillsammans med den balanserade fatkaraktären ger ett fruktigt och smakrikt vin. En traditionell fransos på en av världens mest odlade och omtyckta druvor i pampig 1-liters butelj!

Smakbeskrivning

Vinet består av noga utvalda Chardonnay druvor som odlats i vinodlingsområdet IGP Pays d’Oc som ligger i de soliga södra delarna av Frankrike. Det varma klimatet i området bidrar till en hög mognad i druvorna vilket ger ett fruktdrivet vin med hög smakkoncentration. Maison Bonjour Chardonnay är en klassisk, druvtypisk Chardonnay med smak av tropiska frukter, äpplen och citrus.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungIGP Pays d'Oc är ett 200 km långt, officiellt geografiskt ursprung för vinodling i södra Frankrike som omfattar länen Pyrénées-Orientales, Aude, Hérault och Gard. Klimatet är starkt präglat av Medelhavets vindar och sol.
Läs mer och se alla viner från Pays d'Oc

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!