Vegan
Eko

Maison Robert Olivier Blanc

Art.nr 74081
Vitt vin
Frankrike, Alsace

Maison Robert Olivier Cuvée de Saison är ett vitt ekologiskt och biodynamiskt certifierat naturvin från Alsace. Vinet är det som kallas Edelzwicker i Alsace, nämligen en blandning av olika druvsorter.… Läs mer

129 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor 26% Riesling, 25% Gewurztraminer, 22% Sylvaner, 17% Pinot gris, 5% Pinot blanc och 5 % Muscat
  • Årgång 2021
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike, Alsace

Utmärkelser

Om vinet

Maison Robert Olivier Cuvée de Saison är ett vitt ekologiskt och biodynamiskt certifierat naturvin från Alsace. Vinet är det som kallas Edelzwicker i Alsace, nämligen en blandning av olika druvsorter. Vinet framställs enligt biodynamiskt certifierat utan tillsatt jäst för att låta vinet tala för sig själv utan mänsklig påverkan. Resultatet är ett aromatiskt och guläppligt vin med inslag av vita blommor och honung. Vinet bär det kärvänliga smeknamnet Petite naturelle – den lilla naturliga – och pryds av en Dahlia som florerar i producentens trädgård.

Smakbeskrivning Maison Robert Olivier Blanc är ett torrt vitt vin med en fräsch fruktig doft, inbjudande blommiga inslag och toner av mogen persika och äpple.

ProducentFamiljen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.
Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungAlsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man "franska viner på tyska druvor" och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.
Läs mer och se alla viner från Alsace

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!