Eko

Maison Robert Olivier Blanc

Art.nr 74081
Vitt vinEkologiskt
Frankrike, Alsace

Maison Robert Olivier Cuvée de Saison är ett vitt ekologiskt naturvin från Alsace. Vinet är det som kallas Edelzwicker i Alsace, nämligen en blandning av olika druvsorter. Vinet framställs utan… Läs mer

119 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång 2019
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike, Alsace

Om vinet

Maison Robert Olivier Cuvée de Saison är ett vitt ekologiskt naturvin från Alsace. Vinet är det som kallas Edelzwicker i Alsace, nämligen en blandning av olika druvsorter. Vinet framställs utan tillsatt socker, jäst eller sulfiter för att låta vinet tala för sig själv utan mänsklig påverkan. Resultatet är ett druvigt och rödäppligt vin med inslag av vita blommor, mandel och honung. Vinet bär det kärvänliga smeknamnet Petite naturelle – den lilla naturliga – och pryds av en Dahlia som florerar i producentens trädgård.

Smakbeskrivning Maison Robert Olivier Blanc är ett torrt vitt vin med en fräsch fruktig doft, inbjudande blommiga inslag och toner av mogen persika och äpple.

ProducentFamiljen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.
Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungAlsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man "franska viner på tyska druvor" och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.
Läs mer och se alla viner från Alsace

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!