Maison Robert Olivier

Maison Robert Olivier

119 kr (nr. 70268) Rött vin, medelfylligt Frankrike

Maison Robert Olivier Naturvin – Det naturliga valet!

För producenten Jean Biecher & Fils är den ekologiska märkningen en självklarhet för ett naturvin och vid tillverkningen av Maison Robert Olivier har inget svavel alls tillsatts vilket de tycker är viktigt. Svavel kan orsaka allergier och påverkar dessutom karaktären på vinets naturliga smak. För att undvika tillsats av svavel har man förutom naturlig jäst även odlad jäst som minskar oxidation. Med ambitionen att få ett vin med så pass naturlig smak som möjligt så använder man inga övriga tillsatser och lagrar inte heller vinet på ek.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2019
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,07 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Jean Biecher

Innehållet

Smakbeskrivning Ett medelfylligt, mörkrött vin med smak av björnbär, örter samt plommon.
Passar till Maison Robert Olivier är perfekt med rostad kyckling med primörsallad och ugnsbakade rotfrukter. Serveras med rätter med kött, kyckling, ostbrickan vid 16-18°C.

Om Jean Biecher

Familjen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.
Vineriet ligger fortfarande kvar i den den lilla byn Saint-Hippolyte och generation efter generation har framgångsrikt lyckats driva familjeföretaget genom revolutioner och världskrig. Biechers Alsaceviner är kända för att vara mycket klassiska och ursprungstypiska i sin stil och verkligen spegla det unika området.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.