Vegan
Eko

Maison Robert Olivier

Art.nr 70268
Rött vin
Frankrike

Maison Robert Olivier är skapat till minne av Olivier Biechers far Robert. Far och son delade en stor passion för hållbarhet och terroir-drivna viner, vilket återspeglas av vinerna under varumärket.… Läs mer

139 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 14%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,05 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång 2021
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike

Om vinet

Maison Robert Olivier är skapat till minne av Olivier Biechers far Robert. Far och son delade en stor passion för hållbarhet och terroir-drivna viner, vilket återspeglas av vinerna under varumärket. Cuvée Tradition är ett biodynamiskt och ekologiskt naturvin framställt utan tillsatt socker, ek eller jäst.  Vinet framställs med så lite mänsklig påverkan som möjligt och så kan istället druvornas karaktär och ursprung tala för sig själva. Cuvée Tradition för med sina inslag av blåbär, svarta vinbär, lagerblad, färsk timjan och viol ens tankar till södra Frankrike där solen skiner och cikadorna spelar sin sång.

Smakbeskrivning

Ett medelfylligt, mörkrött vin med smak av björnbär, örter samt plommon.

Producent

Vinerna från Jean Biecher kommer från regionen Alsace i nordöstra Frankrike. Denna producent erbjuder en stor mängd ursprungstypiska viner varav de flesta är ekologiska.Jean Biechers vineri hittar vi i den pittoreska byn Saint-Hippolyte, där färgglada korsvirkeshus omringas av vingårdar och medeltida slottsruiner. Detta familjeägda företag grundades redan 1762 och drivs idag av Olivier Biecher.

Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!