Vegan
Eko

Maison Robert Olivier

Art.nr 70268
Rött vin
Frankrike

Maison Robert Olivier är skapat till minne av Olivier Biechers far Robert. Far och son delade en stor passion för hållbarhet och terroir-drivna viner, vilket återspeglas av vinerna under varumärket.… Läs mer

139 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 14%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång 2022
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike

Utmärkelser

Om vinet

Maison Robert Olivier är skapat till minne av Olivier Biechers far Robert. Far och son delade en stor passion för hållbarhet och terroir-drivna viner, vilket återspeglas av vinerna under varumärket. Cuvée Tradition är ett biodynamiskt och ekologiskt naturvin framställt utan tillsatt socker, ek eller jäst. Biodynamisk vinproduktion är alltid ekologisk och följer ett antal olika steg till skillnad från andra. Till exempel utförs arbetet i vingården och i vineriet enligt en astrologisk kalender. Olika arbetsmoment rekommenderas utifrån månens aktuella position. Dagarna delas in i fyra olika kategorier utifrån vilket tecken måne och stjärnor står i. Dessa är frukt, blomma, rot och löv. Dessa påstås också påverka vinets karaktär vid provning. Utöver det framställs vinet med så lite mänsklig påverkan som möjligt för att istället låta druvornas karaktär och ursprung tala för sig själva. Cuvée Tradition för med sina inslag av mörka bär, lagerblad, färsk timjan och viol ens tankar till södra Frankrike där solen skiner och cikadorna spelar sin sång.

Smakbeskrivning

Ett medelfylligt, fruktigt vin med smak av björnbär, svarta vinbär, färska örter samt blåbär och viol.

Producent

Jean Biecher är en anrik producent från regionen Alsace i nordöstra Frankrike med anor som sträcker sig tillbaka till 1762. Jean Biecher drivs idag av Olivier Biecher som har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Vid sidan av sina Alsaceviner erbjuder Biecher en bred variation av andra ursprungstypiska franska viner som ofta även är ekologiskt certifierade.

Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!