Eko

Maison Robert Olivier

Art.nr 70268
Rött vinEkologiskt
Frankrike

Maison Robert Olivier är skapat till minne av Olivier Biechers far Robert. Far och son delade en stor passion för hållbarhet och terroir-drivna viner, vilket återspeglas av vinerna under varumärket.… Läs mer

129 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 14%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,07 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång 2019
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike

Om vinet

Maison Robert Olivier är skapat till minne av Olivier Biechers far Robert. Far och son delade en stor passion för hållbarhet och terroir-drivna viner, vilket återspeglas av vinerna under varumärket. Cuvée Tradition är ett ekologiskt naturvin framställt utan tillsatt socker, ek eller sulfiter. Sulfiter framkommer naturligt i vinframställning även fast de inte tillsätts, men nivån är mycket lägre i detta vin jämfört med generella sulfitnivån i vin. Vinet framställs med så lite mänsklig påverkan som möjligt och så kan istället druvornas karaktär och ursprung tala för sig själva. Cuvée Tradition för med sina inslag av blåbär, svarta vinbär, lagerblad, färsk timjan och viol ens tankar till södra Frankrike där solen skiner och cikadorna spelar sin sång.

Smakbeskrivning Ett medelfylligt, mörkrött vin med smak av björnbär, örter samt plommon.

ProducentFamiljen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.
Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!