Maison Robert Olivier

Maison Robert Olivier

115 kr (nr. 70268) Rött vin, medelfylligt Frankrike

Maison Robert Olivier Naturvin – Det naturliga valet!

För producenten Jean Biecher & Fils är den ekologiska märkningen en självklarhet för ett naturvin och vid tillverkningen av Maison Robert Olivier har inget svavel alls tillsatts vilket de tycker är viktigt. Svavel kan orsaka allergier och påverkar dessutom karaktären på vinets naturliga smak. För att undvika tillsats av svavel har man förutom naturlig jäst även odlad jäst som minskar oxidation. Med ambitionen att få ett vin med så pass naturlig smak som möjligt så använder man inga övriga tillsatser och lagrar inte heller vinet på ek.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2018
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,07 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent Maison Robert Olivier

Innehållet

Smakbeskrivning Ett medelfylligt, mörkrött vin med smak av björnbär, örter samt plommon.
Passar till Maison Robert Olivier är perfekt med rostad kyckling med primörsallad och ugnsbakade rotfrukter. Serveras med rätter med kött, kyckling, ostbrickan vid 16-18°C.

Om Maison Robert Olivier

Maison Robert Olivier är producerat av Alsaceproducenten Jean Biecher & Fils i nära samarbete med ett antal utvalda vinodlare i södra Frankrike.

Vad är egentligen ett naturvin? Det råder delade uppfattningar om vad som får lov att anses vara ett naturvin och inte. Det finns ingen övergripande organisation eller certifiering som avgör frågan men den alltomspännande filosofin är att ett naturvin ska vara skapat med så lite yttre påverkan som möjligt vad gäller tillverkningsprocessen och därmed även påverkan på slutprodukten och dess naturliga smak och karaktär. Vissa hävdar att ett naturvin ska vara ekologiskt, andra anser att det inte är nödvändigt.

Andra typiska kännetecken för ett naturvin är att druvorna till vinet har odlats utan kemiska bekämpningsmedel och för vissa är det också önskvärt att endast naturlig jäst används vid tillverkningen. Svavel tillsätts i viner för att de ska hålla längre och inte oxidera, vad gäller naturviner är de flesta ense om att endast en marginell mängd får tillsättas medan vissa anser att det inte bör tillsättas överhuvudtaget.

För Jean Biecher & Fils är den ekologiska märkningen en självklarhet för ett naturvin och vid tillverkningen av Maison Robert Olivier har inget svavel alls tillsatts vilket de tycker är viktigt. Svavel kan orsaka allergier och påverkar dessutom karaktären på vinets naturliga smak. För att undvika tillsats av svavel har man förutom naturlig jäst även odlad jäst som minskar oxidation. Med ambitionen att få ett vin med så pass naturlig smak som möjligt så använder man inga övriga tillsatser och lagrar inte heller vinet på ek. Resultatet är ett balanserat och ursprungstypiskt vin från södra Frankrike med toner av färska örter, mörka bär och lakrits. En intressant upptäckt med detta vin är att färgen är betydligt mer intensiv än vad man förväntar sig. Svavel minskar färgintensiteten i viner och genom att inte tillsätta svavel så har vinets naturliga färg bevarats och ger vinet en fantastisk mörklila färg.

Om Frankrike

Frankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.